Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διάσταση απόψεων Μητσοτάκη - Weber (ΕΛΚ) για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Διάσταση απόψεων Μητσοτάκη - Weber (ΕΛΚ) για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Το ζήτημα έχει απασχολήσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο τάσσεται υπέρ της Συμφωνίας, η οποία άλλωστε θα βρεθεί και στο επίκεντρο της επίσκεψης Merkel στην Αθήνα
Η διάσταση απόψεων μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), αναδείχθηκε για άλλη μια φορά σήμερα, με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του υποψήφιου για την προεδρία της Κομισιόν, Manfred Weber.
Το ζήτημα έχει απασχολήσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο τάσσεται υπέρ της Συμφωνίας, η οποία άλλωστε θα βρεθεί και στο επίκεντρο της επίσκεψης Merkel στην Αθήνα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί σε δύσκολη θέση στην περίπτωση που η κυβέρνηση Τσίπρα δεν καταφέρει να επικυρώσει τη Συμφωνία, καθώς θα κληθεί ο ίδιος να διαχειριστεί το κρίσιμο εθνικό ζήτημα, εν μέσω διεθνώς πιέσεων.
«Όλοι συμφωνούν υπέρ της λύσης, στην εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες διαφωνία για το ονοματολογικό, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, δήλωσε ο Weber στο EURACTIV.com.
Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, «αδελφό» κόμμα του ΕΛΚ και αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα, η οποία έχει ταχθεί κατά της συμφωνίας στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο Weber απάντησε διπλωματικά, αναφέροντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει την ευθύνη για τη διαπραγμάτευση και την οριστικοποίηση της συμφωνίας.
«Επισήμως, η αντιπολίτευση δεν είναι απαραίτητη για την αποδοχή ενός συμβιβασμού.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αντιτίθεται στην εξεύρεση συμβιβασμού», δήλωσε ο Weber.
Επίσης, σε συνέντευξή του στο EURACTIV, ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής Elmar Brok δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει δηλώσει στο EPP (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) ότι θα αποδεχόταν μία «επικυρωμένη» συμφωνία αλλαγής ονομασίας.
 «Κατά συνέπεια, είναι καλό ότι στις συνομιλίες αυτές η Νέα Δημοκρατία δηλώνει ότι θα αποδεχθεί την επικυρωμένη συμφωνία όταν θα συμμετέχει στην κυβέρνηση».
 Επιπροσθέτως, «η Νέα Δημοκρατία, όταν έρθει στην εξουσία, θα αποδεχθεί και θα εφαρμόσει μία επικυρωμένη συμφωνία. Διότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πει ότι εάν είναι επικυρωμένη δεν θα την αποδεχθεί», διευκρίνισε ο παλαιός -από το 1980- ευρωβουλευτής, με μακρά θητεία στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης