Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τεχεράνη δεν θα συμμορφωθεί με τις παράνομες κυρώσεις των ΗΠΑ, διαμηνύει ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου

Η Τεχεράνη δεν θα συμμορφωθεί με τις παράνομες κυρώσεις των ΗΠΑ, διαμηνύει ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου
Οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν είναι «παράνομες» και η Τεχεράνη δεν θα συμμορφωθεί με αυτές, διεμήνυσε ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου, Bijan Zanganeh
Οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν είναι «εντελώς παράνομες» και η Τεχεράνη δεν θα συμμορφωθεί με αυτές, διεμήνυσε σήμερα (10/1/2019) ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου, Bijan Zanganeh.
«Πιστεύουμε πως δεν πρέπει να συμμορφωθούμε με τις παράνομες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν», είπε ο Zanganeh σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη Βαγδάτη με τον Ιρακινό ομόλογό του, Thamer al-Ghadhban.
Ο Zanganeh είπε ακόμη πως το Ιράν δεν θα συζητήσει την ποσότητα ή τον προορισμό των πετρελαϊκών εξαγωγών του ενόσω βρίσκεται υπό το καθεστώς των κυρώσεων των ΗΠΑ.
«Συζητήσαμε σήμερα πώς θα βελτιώσουμε τη συνεργασία με το Ιράκ από διάφορες απόψεις, ιδιαίτερα σε πετρελαϊκά θέματα», δήλωσε ο Zanganeh.
Από την πλευρά του, ο Ghadhban, ο οποίος είπε ακόμη πως οι συζητήσεις αφορούσαν επίσης ενεργειακά θέματα, πρόσθεσε πως το Ιράκ δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συμφωνία με το Ιράν για την ανάπτυξη από κοινού κοιτασμάτων πετρελαίου.
Είπε πως η μείωση των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου έχει σταματήσει και πως περιμένει ότι θα αυξηθούν σταδιακά.
Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών, μέλη του οποίου αποτελούν το Ιράν και το Ιράκ, και οι υπό την ηγεσία της Ρωσίας σύμμαχοί του, συμφώνησαν στις 7 Δεκεμβρίου να μειώσουν την παραγωγή περισσότερο από το αναμενόμενο, παρά την πίεση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, να μειώσουν τις τιμές του πετρελαίου.
Η συμφωνία του ΟΠΕΚ παρέμενε αβέβαιη εξαιτίας ανησυχιών ότι το Ιράν, οι εξαγωγές του οποίου έχουν μειωθεί λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ, δεν θα λάβει εξαίρεση και θα μπλοκάρει τη συμφωνία.
Ο Ghadhban είπε πως οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με μελλοντικές περικοπές του ΟΠΕΚ θα εξαρτηθεί από την παρακολούθηση της εξέλιξης των τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης