Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,2% για το δ΄ τρίμηνο του 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,2% για το δ΄ τρίμηνο του 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Ο δείκτης της Bank of France που αφορά το επιχειρηματικό κλίμα σημείωσε άνοδο για τον Δεκέμβριο του 2018, στις 103 μονάδες
Αμετάβλητες διατήρησε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018 η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, σύμφωνα με τη μηνιαία της έκθεση που δημοσίευσε σήμερα (11/1), παρά το γεγονός ότι οι εντάσεις στο εσωτερικό της Γαλλίας έχουν ασκήσει πιέσεις στην οικονομία.
Ειδικότερα, η Bank of France αναμένει ότι το ΑΕΠ της Γαλλίας θα αυξηθεί κατά 0,2% για το τέταρτο τρίμηνο του έτους, έναντι τριμηνιαίας ανόδου 0,4% το τρίτο τρίμηνο, διατηρώντας σταθερές τις προβλέψεις του περασμένου μήνα.
Ωστόσο, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της Bank of France κατέγραψε άνοδο σε μηνιαία βάση, και συγκεκριμένα στις 103 μονάδες, έναντι 101 μονάδων τον Νοέμβριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω πτώση στις 100 μονάδες.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας δήλωσε ότι αναμένει ανάπτυξη της οικονομίας κατά 1,5% το 2018 και το 2019, έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων στο 1,6% και για τα δύο έτη.
Νωρίτερα εντός της εβδομάδας, η Στατιστική Υπηρεσίας της χώρας δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία, σύμφωνα με τα οποία ο δείκτης υποχώρησε σε χαμηλά τεσσάρων ετών για τον Δεκέμβριο του 2018 και συγκεκριμένα στις 87 μονάδες, έναντι 91 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με την Insee, υπήρξε σημαντική πτώση αναφορικά με τον βαθμό στον οποία οι Γάλλοι καταναλωτές αισθάνθηκαν ότι ήταν σε θέση να πραγματοποιήσουν μεγάλες αγορές, καθώς και αναφορικά με την εμπιστοσύνη γύρω από την προσωπική τους οικονομική κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης