Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην ατζέντα του συνεδρίου του AfD η έξοδος της Γερμανίας από την ΕΕ

Στην ατζέντα του συνεδρίου του AfD η έξοδος της Γερμανίας από την ΕΕ
Το σενάριο ονομάζεται «Dexit», από το Deutschland
Να σπάσει ένα ακόμα ταμπού ετοιμάζεται η ακροδεξιά στη Γερμανία, καθώς κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) οι εργασίες του οποίου αρχίζουν σήμερα, ξεκινά καμπάνια υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στην βρετανική βουλή για το Brexit.
Το θέμα θα συζητηθεί από τους συνέδρους της AfD που συνέρχονται σήμερα στην Ρίζα της Σαξονίας, ένα από τα εκλογικά τους προπύργια. Αντικείμενο του συνεδρίου, ο καθορισμός της στρατηγικής του κόμματος εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.
Επειτα από τις εκλογικές επιτυχίες των τριών τελευταίων ετών λόγω των αντιμεταναστευτικών της θέσεων, επιτυχίες που τής έδωσαν τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στον κυβερνητικό συνασπισμό των χριστιανικών ενώσεων με τους σοσιαλδημοκράτες, η Εναλλακτική για την Γερμανία επιστρέφει στα νερά όπου αλίευε αρχικά, όταν πρωτοεμφανίσθηκε το 2013 ως πολιτική κίνηση με θέσεις κατά του ευρώ.
Και αυτήν τη φορά θέτει νέο και ευρύτερο αντιευρωπαϊκό «όραμα», που συναντά τον δισταγμό των μελών της, δεδομένης της σε μεγάλα ποσοστά φιλοευρωπαϊκής κατεύθυνσης της γερμανικής κοινής γνώμης.
Το 58σέλιδο εκλογικό πρόγραμμα που θα τεθεί σε ψηφοφορία κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι έχει εξελιχθεί σε έναν μη δημοκρατικό θεσμό...που απαρτίζεται από «ελάχιστα διαφανείς και μη ελεγχόμενους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς».
Η AfD ζητεί εις βάθος μεταρρυθμίσεις μέχρι το 2024, δηλαδή μέχρι το τέλος της επόμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, και προειδοποιεί ότι σε αντίθετη περίπτωση «μία αποχώρηση της Γερμανίας ή η συντεταγμένη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι αναγκαίες».
Το σενάριο ονομάζεται «Dexit», από το Deutschland.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης