Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο -0,1% οι τιμές καταναλωτή τον Δεκέμβριο 2018, η πρώτη πτώση από τον Μάρτιο

ΗΠΑ: Στο -0,1% οι τιμές καταναλωτή τον Δεκέμβριο 2018, η πρώτη πτώση από τον Μάρτιο
Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή των ΗΠΑ υποχώρησε κατά 0,1% τον Δεκέμβριο του 2018 -η πρώτη πτώση και το χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Μάρτιο
Την πρώτη πτώση σε διάστημα εννέα μηνών κατέγραψαν τον Δεκέμβριο του 2018 οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ, λόγω «βουτιάς» στο κόστος της βενζίνης, ωστόσο, οι υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν σταθερές.
Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα (11/1/2019) ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) υποχώρησε κατά 0,1% τον Δεκέμβριο -η πρώτη πτώση και το χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Μάρτιο- σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των οικονομολόγων.
Στους 12 μήνες έως τον Δεκέμβριο, ο CPI αυξήθηκε κατά 1,9%, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σχέση με την αύξηση 2,2% του Νοεμβρίου.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, ο δομικός CPI αυξήθηκε κατά 0,2%, σημειώνοντας το ίδιο ποσοστό αύξησης για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση σημείωσε αύξηση 2,2%, όσο και τον Νοέμβριο.
Οι τιμές της βενζίνης μειώθηκαν κατά 7,5% τον Δεκέμβριο, μετά από πτώση 4,2% τον Νοέμβριο, ενώ οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 0,4% -η μεγαλύτερη αύξηση από τον Μάιο του 2014- μετά από αύξηση 0,2% τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης