Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Υπό επαναξιολόγηση η βαθμολογία της Banca Carige

Moody's: Υπό επαναξιολόγηση η βαθμολογία της Banca Carige
Υπό επαναξιολόγηση η βαθμολογία της Banca Carige από τη Moody's Investors Service
Υπό επαναξιολόγηση με «άγνωστη κατεύθυνση» (προς αναβάθμιση ή υποβάθμιση) έθεσε τη βαθμολογία της ταλανιζόμενης Banca Carige η Moody's Investors Service, επικαλούμενη τις πρόσφατες εξελίξεις στην ιταλική τράπεζα.
Να σημειωθεί πως ο αμερικανικός οίκος έχει ορίσει πολύ χαμηλή αξιολόγηση για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Carige, στο «Caa3» -Caa1 με εγγύηση τις καταθέσεις.
«Τα πιθανά σενάρια περιλαμβάνουν μια πώληση σε έναν ισχυρότερο εταίρο, μια εθνικοποίηση ή μια ρυθμιστική παρέμβαση: αυτά θα μπορούσαν να είναι είτε θετικά είτε αρνητικά για τους πιστωτές, ανάλογα με τον τρόπο δομής κάθε συναλλαγής.
Η ΕΚΤ αποφάσισε, στις 2 Ιανουαρίου 2019, να υπαγάγει την Carige σε ειδική διοίκηση μετά την έκτακτη γενική συνέλευση στις 22 Δεκεμβρίου 2018.
Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε στις 7 Ιανουαρίου 2019 νομοθετικό διάταγμα μέσω του οποίου χορήγησε κρατικές εγγυήσεις για νέες υποχρεώσεις που εκδόθηκαν από την Carige και έτσι παρείχε 1 δισ. ευρώ για πιθανή προληπτική αναδιάρθρωση κεφαλαίων της τράπεζας», σχολιάζει ο οίκος.
Η Carige ικανοποιεί πλέον τις συνολικές κεφαλαιακές της απαιτήσεις ύψους 13,1% που καθορίστηκαν από την ΕΚΤ, σημειώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης