Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκίνησε η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία - Συνομιλίες με την Τουρκία για τους Κούρδους

Ξεκίνησε η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία - Συνομιλίες με την Τουρκία για τους Κούρδους
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Τουρκία έχει δεσμευθεί να μην πλήξει τους Κούρδους 
Ξεκίνησε η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία με τις ΗΠΑ να αποσύρουν αρχικά τον στρατιωτικό τους εξοπλισμό.
Η Ουάσιγκτον επαναλαμβάνει ότι η αποχώρηση γίνεται μετά από τη διαβεβαίωση της Άγκυρας ότι δεν θα πληγούν οι Κούρδοι από τις τουρκικές επιχειρήσεις στη χώρα. Την ίδια ώρα ενίσχυση τουρκικών δυνάμεων παρατηρείται στα σύνορα με τη Συρία, κοντά στην Ιντλίμπ.
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου trump δήλωσε ότι οι συνομιλίες μεταξύ των Αμερικανών στρατιωτικών αξιωματούχων και των Τούρκων ομολόγων τους αναφορικά με το ζήτημα των Κούρδων της Συρίας θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα, με την ελπίδα ότι θα υπάρξουν κάποια αποτελέσματα, τα οποία θα αποδεχθούν τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Τουρκία.
Ο John Bolton, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος Trump και ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo αντιλαμβάνονται ότι η Τουρκία έχει δεσμευθεί «να μην πλήξει τους Κούρδους που πολέμησαν μαζί μας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους».
«Αυτό που επιδιώκουμε ακόμη σε αυτές τις συνομιλίες μεταξύ των στρατιωτικών είναι (να συμφωνηθούν) οι εγγυήσεις και τα πρωτόκολλα και οι διαδικασίες, ώστε όλοι να αισθάνονται άνετα για το πώς θα γίνει αυτό. Και ελπίζουμε ότι αυτές οι συνομιλίες, που θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα, θα παράσχουν αποτελέσματα αποδεκτά και από τις δύο πλευρές».
Ωστόσο, η δήλωση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την υπόσχεση που έδωσε νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Hulusi Akar, ότι η χώρα του «θα θάψει στα χαρακώματα τους τρομοκράτες», όπως αποκαλεί η Αγκυρα τους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG). Το πρωί, ο Akar επιθεώρησε αιφνιδιαστικά τα στρατεύματα που σταθμεύουν κοντά στα συριακά σύνορα, στην επαρχία Σανλιούρφα, ακριβώς απέναντι από τα εδάφη που ελέγχουν οι YPG.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης