Γεννηματά: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αντί να κλείνουν οι πληγές, ανοίγουν και νέες

Γεννηματά: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αντί να κλείνουν οι πληγές, ανοίγουν και νέες
«Kάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν έχει αξία, να διδάσκεσαι από την ιστορία», σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ
Έμμεση αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών έκανε απόψε (12/1) η Φώφη Γεννηματά, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το Κίνημα Αλλαγής δεν τη στηρίζει.
 «Ζούμε σε μια εποχή που κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν έχει αξία, να διδάσκεσαι από την ιστορία», σημείωσε η κ. Γενννηματά χαιρετίζοντας απόψε σε εκδήλωση Ποντίων στην Αγία Βαρβάρα.
«Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν έχει σημασία η γλώσσα, δεν έχει σημασία η εθνότητα, όπως για παράδειγμα στο θέμα των Σκοπίων, όπου με αυτή τη συμφωνία αντί να κλείνουν οι πληγές, ανοίγουν και νέες.
Εμείς πιστεύουμε βαθιά ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν δεν στηριχτούμε στις ρίζες μας, σε όλα αυτά που μας ενώνουν», τόνισε η κ. Γεννηματά και υπενθύμισε τις σχέσεις της παράταξη και του ΠΑΣΟΚ που ήταν πάντα μαζί με τον ποντιακό Ελληνισμό, στήριξε και στηρίζει τα αιτήματα του.
«Συμπληρώνονται όμως και 25 χρόνια από το 1994, όταν η Βουλή με πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου αναγνώρισε τη γενοκτονία και θεσμικά.
Αγωνιζόμαστε για την δικαίωση του Ποντιακού Ελληνισμού, χωρίς μισαλλοδοξίες και πάθη και με στόχο τη διαφύλαξη και αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
Η Φώφη Γεννηματά πρόσθεσε ότι «οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά.
Αρκεί να δώσουμε ένα τέλος στο λαϊκισμό και το διχασμό.
Για να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την κρίση.
Για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Γι αυτό ο τόπος χρειάζεται πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση που μόνο εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε και το ξέρετε καλά.
Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας και όλα θα πάνε καλά».


bankingnews.gr

BREAKING NEWS