Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με διαδικασίες εξπρές 15-16/1 η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, μετά την αποχώρηση ΑΝΕΛ – Τσίπρας: Εκλογές Οκτώβριο 2019

Με διαδικασίες εξπρές 15-16/1 η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, μετά την αποχώρηση ΑΝΕΛ – Τσίπρας: Εκλογές Οκτώβριο 2019
Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση
(upd 7) Με διαδικασίες εξπρές αναμένεται να διεξαχθεί στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ.
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος έλαβε το σχετικό αίτημα του πρωθυπουργού, θα εισηγηθεί στην διάσκεψη των προέδρων του Κοινοβουλίου τη Δευτέρα (14/1) στις 10 το πρωί, η συζήτηση να ξεκινήσει το μεσημέρι της Τρίτης 15 Ιανουαρίου και να ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης 16 του μήνα.  
Δηλαδή η συζήτηση να είναι διήμερη, αντί τριήμερη ως είθισται.
Την Πέμπτη (17/1) αναμένεται να ανακοινωθεί και τυπικά ο ανασχηματισμός και την Παρασκευή (18/1) η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.
Μετά την ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών και την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αναμένεται να έλθει στη Βουλή προς κύρωση η Συμφωνία των Πρεσπών.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να εξαντληθεί το τριήμερο της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, αφού πριν από μερικές μέρες, στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό, ουσιαστικά η Βουλή επιβεβαίωσε τη στήριξή της στην κυβέρνηση.



Το «διαζύγιο»

Νωρίτερα ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, σε μια συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα που διήρκησε περίπου 45 λεπτά, δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ότι «οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση».
Αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου ο Πάνος Καμμένος δήλωσε: «Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό και κάναμε μια μεγάλη συζήτηση.
Υπήρξε μια συνεργασία δυο διαφορετικών πολιτικών κομμάτων, για τέσσερα χρόνια.
Όμως το Μακεδονικό ζήτημα, για το οποίο υπήρξαν χιλιάδες νεκροί, δεν μου επιτρέπει να μη θυσιάσω την καρέκλα μου.
Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασίας μας και του εξήγησα ότι για το εθνικό αυτό ζήτημα δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

Τσίπρας: Εκλογές τον Οκτώβριο - Νέος υπουργός Άμυνας ο Ευ. Αποστολάκης


Ο πρωθυπουργός μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ζητά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την ελληνική Βουλή και ξεκαθάρισε, πως οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2019 με την εκπνοή της συνταγματικής θητείας της παρούσας κυβέρνησης.
«Θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή για να μπορέσω να συνεχίσω τις κρίσιμες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και την αποχώρηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι έχει αποφασίσει άμεσα να κινηθεί η διαδικασία για την ανανέωση της εμπιστοσύνης της εθνικής αντιπροσωπείας στην κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρώσει την θητεία της η κυβέρνηση με απόλυτη πλειοψηφία.
«Επί σχεδόν τέσσερα χρόνια είχα μία έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο και είναι γνωστό ότι προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Όπως είπε, κατά τη συνεργασία τους, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και καταφέραμε να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους, ενώ άνοιξε ο δρόμος για την καταπολέμηση της διαπλοκής.
Ευχαρίστησε από καρδιάς τον Πάνο Καμμένο για την αναντικατάστατη, όπως είπε, συμβολή του όλα αυτά τα χρόνια, από τον οποίο, είχε ζητήσει «καθαρές κουβέντες».
Ο πρωθυπουργός είπε ότι έκανε δεκτή την παραίτηση του Πάνου Καμμένου, όπως θα κάνει δεκτή και όποια άλλη παραίτηση τεθεί υπόψη του.
Τόνισε ότι η βασική του επιδίωξη είναι η αποκατάσταση του ρόλου και της θέσης της χώρας στο διεθνές στερέωμα και ο ηγετικός της ρόλος στα Βαλκάνια, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η εξασφάλιση ότι η χώρα θα είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας.
Νέος υπουργός Άμυνας αναλαμβάνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.
Να σημειωθεί ότι, ο κ. Αποστολάκης παράλληλα με το υπουργείο Άμυνας θα διατηρήσει και το αξίωμά του και ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Καμμένος: Αποχωρούμε από την κυβέρνηση - Θα διαγράψω όσους ανταλλάξουν την κυβερνητική τους θέση με την ψήφιση της συμφωνίας

«Έλαβε τέλος μια συνεργασία 4 ετών» ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά τη συνάντησή του στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό.
Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι «όσοι ανταλλάξουν την κυβερνητική τους θέση με την ψήφιση της συμφωνίας θα διαγραφούν από τους ΑΝΕΛ».
Ο κ. Καμμένος γνωστοποίησε την απόφαση των ΑΝΕΛ να πουν όχι στην ψήφο εμπιστοσύνης  στην κυβέρνησης, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η ψήφος της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση υποκρύπτει ψήφο εμπιστοσύνης στη συμφωνία των Πρεσπών, εάν εμείς δώσουμε την εμπιστοσύνη μας σε αυτή την κυβέρνηση θα είναι σαν να δίνουμε την ψήφο μας στη συμφωνία των Πρεσπών».
Σημείωσε ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση ρώτησα στην Κ.Ο εάν υπάρχει διαφωνία για την συμφωνία των Πρεσπών και πως η συντριπτική πλειοψηφία των ΑΝΕΛ είναι κατά της συμφωνίας συμπεριλαμβανομένου και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή των ΑΝΕΛ, Βασίλη Κόκκαλη.
Εκτίμησε δε, πως η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης γίνεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού καθώς δεν υπήρχε κανένας λόγος να το κάνει.
Όπως είπε, «την Πέμπτη στην ψήφο εμπιστοσύνης θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία και δεν θα απόσχουμε από τη διαδικασία» και «εάν κάποιος ψηφίσει με βάση όχι τη συνείδησή του αλλά με βάση την καρέκλα του θα διαγραφεί από το κόμμα» και «εάν κάποιος αφήσει την καρέκλα και μετά ψηφίσει κατά βούληση δεν μπορώ να τον καταδικάσω».
Κάνοντας αναφορά στη ΝΔ , είπε ότι η θέση της ΝΔ δεν είναι η θέση των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε πως ο Κ. Μητσοτάκης που λέει ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία υποστηρίζει σε άλλο σημείο ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία των Πρεσπών.
Ακόμη, ανέφερε ότι το προσύμφωνο της συμφωνίας των Πρεσπών είναι αντισυνταγματικό και πως «ζητάμε από τον πρωθυπουργό δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών».
«Θα κάνουμε οτι μπορούμε για να μπλοκάρουμε αυτή τη συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος , λέγοντας ότι δεν αποτελεί συμφωνία αλλά συνθηκολόγηση η "Συμφωνία των Πρεσπών".
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι πρόταση των ΗΠΑ αλλά της Ελλάδας και δήλωσε ότι ο ίδιος εμπιστεύεται «περισσότερο τις ΗΠΑ από την ΕΕ ως σύμμαχο», σημειώνοντας πως «οι ΗΠΑ βοήθησαν τη χώρα να βγει από την κρίση και εμείς στρέψαμε το καράβι προς αυτή την κατεύθυνση ενισχύοντας τις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας».
Περαιτέρω, δήλωσε ευτυχής που αναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας  ο ναύαρχος Αποστολάκης, ενώ γνωστοποίησε ότι τη, Δευτέρα 14/1,  το μεσημέρι θα γίνει η ενημέρωση του έργου του υπουργείου Άμυνας στους δημοσιογράφους και την Τρίτη 15/1 θα γίνει η τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Κουίκ: Στηρίζω την κυβέρνηση, δεν διευκολύνω την επιστροφή εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα

Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία μέρα της συνταγματικής προθεσμίας της, λέει ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ σε ανάρτησή του στο twitter.
«Είχα πει στο ταραχώδες Υπουργικό Συμβούλιο: Ως ΥΦΥΠΕΞ υπηρετώ τη πολιτική που χαράζουν Π/Θ, ΥΠΕΞ & η κυβέρνηση, που θα στηρίξω μέχρι τη τελευταία μέρα της Συνταγματικής προθεσμίας της & δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την επιστροφή εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα.
Ισχύει &τώρα» σημειώνει ο κ. Κουίκ.

Στηρίζει την κυβέρνηση και η Χρυσοβελώνη

Η κ. Χρυσοβελώνη επισημαίνει ότι, η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της
Δεν παραιτείται από υφυπουργός Εσωτερικών η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, όπως ανακοίνωσε η ίδια μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.  
Η κ. Χρυσοβελώνη επισημαίνει ότι, η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της  και παραθέτει παλαιότερη ανακοίνωση με τις θέσεις της.
«H κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της. Βρίσκεται στην πιο παραγωγική, δημιουργική και θετική της φάση. Το οφείλουμε στους Έλληνες πολίτες που δοκιμάστηκαν και το μέρος των συμπολιτών μας που δοκιμάζεται ακόμη.
Το οφείλουμε στα στελέχη των κομμάτων ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ που εργάστηκαν κάτω από πολύ μεγάλες «πιέσεις» και αντιδράσεις.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εμποδιστούν από κανέναν τώρα οι εξελίξεις για:
- καταπολέμηση της διαφθοράς,
- αποκατάσταση των αδικιών,
- ενίσχυση του κοινωνικού κράτους,
- οικονομική ανάπτυξη, επαναφορά των επενδύσεων, αποκατάσταση της εμπιστοσύνης (εγχώριας και διεθνούς) στη χώρα μας,
- ανάδειξη της Ελλάδας στον πιο καίριο, σταθερό, σημαντικό παράγοντα ειρήνης, συνύπαρξης, συνεργασίας και συμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της ΝΑ Ευρώπης, των Βαλκανίων,
- αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας», σημειώνει μεταξύ άλλων η κ. Χρυσοβελώνη.

Τι προβλέπει το Σύνταγμα για την ψήφο εμπιστοσύνης:

Σύνταγμα και Κανονισμός της Βουλής αποτυπώνουν το πλαίσιο της πρότασης εμπιστοσύνης.
Το πλαίσιο είναι ξεκάθαρο και δεν χωρούν παρερμηνείες για το πότε, το πως και με ποιο αποτέλεσμα μια κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη της εθνικής αντιπροσωπείας προκειμένου να μην ανακοπεί ο βίος της, πότε δεν έχει τη δεδηλωμένη, πότε χάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.
Το άρθρο 84 του Συντάγματος "Εμπιστοσύνη της Βουλής-Αρχή της δεδηλωμένης" διατυπώνει την κοινοβουλευτική αρχή. Δηλαδή ότι η κυβέρνηση οφείλει να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής.
Η κυβέρνηση εξαρτάται από την εμπιστοσύνη της Βουλής. Αναλαμβάνει και ασκεί νομίμως τα καθήκοντά της, μόνον και καθόσον έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
H κυβέρνηση που ορκίζεται μετά τις εκλογές, παίρνει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Παίρνει δηλαδή τη δεδηλωμένη.
Σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος, η Βουλή μπορεί με απόφασή της να αποσύρει την εμπιστοσύνη της από την Κυβέρνηση ή από μέλος της.
Ψήφος εμπιστοσύνης μπορεί να ζητηθεί οποτεδήποτε από την κυβέρνηση, ανάλογα με την πολιτική συγκυρία.
Η αντιπολίτευση από την πλευρά της μπορεί να υποβάλλει πρόταση δυσπιστίας, η οποία αποτελεί το πιο ισχυρό μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου στη διάθεση της αντιπολίτευσης.
Τίθεται, ωστόσο, ένας χρονικός περιορισμός στη θεσμική δυνατότητα της αντιπολίτευσης να ασκήσει το έσχατο μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου, την πρόταση δυσπιστίας.
Με τον τρόπο αυτό ο συνταγματικός νομοθέτης θέλει να αποτρέψει κατάχρηση της πρότασης δυσπιστίας που θα παρακωλύει το κυβερνητικό έργο.
Γι΄αυτό προβλέπεται ότι πρόταση δυσπιστίας μπορεί να υποβληθεί μόνο μετά την πάροδο εξαμήνου αφότου η Βουλή απέρριψε μια προηγούμενη πρόταση δυσπιστίας.
Ως προς τη διαδικασία, η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από το ένα έκτο τουλάχιστον των βουλευτών και να περιλαμβάνει σαφώς τα θέματα για τα οποία θα διεξαχθεί η συζήτηση.
Αν όμως μια πρόταση δυσπιστίας στηρίζεται από την πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, τότε κατ΄εξαίρεση μπορεί να υποβληθεί και πριν την πάροδο εξαμήνου, αφού σε αυτήν την περίπτωση θεωρείται σίγουρο ότι θα ευδοκιμήσει.
Η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας αρχίζει μετά δύο ημέρες από την υποβολή της σχετικής πρότασης, εκτός αν η κυβέρνηση, σε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας, ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση. Η τελευταία δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τρεις ημέρες από την έναρξή της. Η ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση, μπορεί όμως να αναβληθεί για 48 ώρες αν το ζητήσει η κυβέρνηση.
Πρόταση εμπιστοσύνης γίνεται δεκτή με την πλειοψηφία των παρόντων, η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τα 2/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή δεν μπορεί να είναι κατώτερη από 120 θετικές ψήφους. Στην περίπτωση που η κυβέρνηση στηριχθεί στη θετική ψήφο λιγότερων των 151 βουλευτών (δηλαδή από 120 έως 150 βουλευτών), τότε έχουμε κυβέρνηση "ανοχής".
Αντίθετα, για να γίνει δεκτή μια πρόταση δυσπιστίας απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή απαιτείται τουλάχιστον 151 βουλευτές να ψηφίσουν κατά της κυβέρνησης.
Το Σύνταγμα επιδιώκει την κυβερνητική σταθερότητα, γι΄αυτό προβλέπει διαφορετικές πλειοψηφίες που επιτρέπουν την επιβίωση μιας κυβέρνησης, έστω και με την ανοχή κάποιων βουλευτών.
Σύμφωνα με το άρθρο 141 του Κανονισμού της Βουλής, η κυβέρνηση μπορεί οποτεδήποτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής με γραπτή ή προφορική δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή.
Η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης είναι ονομαστική.
Εν προκειμένω και με βάση την επικαιρότητα, η αποχώρηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση (σ.σ. μέχρι στιγμής ο Πάνος Καμμένος υπέβαλε παραίτηση και έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό) δεν σημαίνει κάτι με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, εφόσον η κυβέρνηση συνεχίζει να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Είναι ζήτημα πολιτικό και όχι ένα ζήτημα συνταγματικής ερμηνείας.
Η κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει ως κυβέρνηση ανοχής.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός όμως έχει θέσει τον πήχυ στις 151 ψήφους για την εμπιστοσύνη.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη Τετάρτη (9/1), στον Open, είπε πως δεν του αρκεί ψήφος ανοχής, δηλαδή δεν του αρκεί αποτέλεσμα μεταξύ 120 και 150 θετικών ψήφων αλλά θέλει να εξαντλήσει την κυβερνητική θητεία με τη στήριξη 151 βουλευτών τουλάχιστον, δηλαδή με απόλυτη πλειοψηφία, γιατί αναγνωρίζει πως υπάρχει πολιτικό ζήτημα με κάτω από 151 ψήφους.
"Συνταγματικό πρόβλημα δεν θα έχω αλλά είναι προφανές ότι πολιτικό πρόβλημα υπάρχει", είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του και πρόσθεσε ότι στην περίπτωση που η πρόταση εμπιστοσύνης δεν συγκεντρώσει 151 ψήφους, θα προχωρήσει "εν ευθέτω χρόνο και συντεταγμένα απόλυτα σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες".

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον παραιτηθέντα υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο εξαπολύει σύσσωμη η αντιπολίτευση, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις.
Κοινή συνισταμένη στις ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι οι αναφορές, περί σκηνοθετημένου διαζυγίου με απώτερο σκοπό την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Στην πλειονότητά τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

ΝΔ: Σκηνοθετημένο «διαζύγιο» Τσίπρα - Καμμένου για να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών

«Το θλιβερό δίδυμο Τσίπρα-Καμένου παρουσίασε σήμερα, σε εθνική μετάδοση, το σκηνοθετημένο ''διαζύγιό'' του:
Μία παράσταση που αποβλέπει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και την διατήρηση του κ. Καμμένου και των βουλευτών του για λίγο ακόμη στις καρέκλες τους.
Γι΄αυτό, άλλωστε και ο κ. Καμένος δανείζει δύο βουλευτές του στον κ. Τσίπρα ώστε να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς να τους διαγράψει από την ΚΟ των ΑΝΕΛ.
Η αυλαία αυτής της κακόγουστης και επιζήμιας παράστασης πρέπει να πέσει.
Στην επικείμενη ψήφο εμπιστοσύνης όποιος βουλευτής στηρίξει τον κ. Τσίπρα, αναλαμβάνει την ευθύνη του απέναντι στην Ιστορία», σημειώνει η ΝΔ.

Γεννηματά: Σκηνοθετημένη φαρσοκωμωδία η αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση

Εκλογές ζητά η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας πως ο Καμμένος φεύγει αλλά οι Καμμένοι των Πρεσπών αναλαμβάνουν.
«Η πατρίδα μας δεν αντέχει άλλο τους αλληλοεκβιασμούς και την φαρσοκωμωδία που σκηνοθετήθηκε από τους κυρίους Τσίπρα και  Καμμένο.
Τυπικά διαλύθηκε ο συνεταιρισμός που έκανε μεγάλη ζημιά στη Χώρα.
Ο Καμμένος φεύγει , αλλά οι Καμμένοι των Πρεσπών αναλαμβάνουν…
Τυχόν Κυβερνητική συνέχεια με υπολείμματα και γυρολόγους της πολιτικής, ακόμα και αν εξασφαλίσει την τυπική ψήφο εμπιστοσύνης, μόνο σε νέα αδιέξοδα θα οδηγήσει.  
Δεν υπάρχει λαϊκή και ουσιαστική εμπιστοσύνη στον κ.Τσίπρα και στον ετερόκλητο Κυβερνητικό θίασό του. Εκλογές τώρα», αναφέρει η κ. Γεννηματά.

ΚΚΕ: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης θα καταψηφίσουμε και αυτή την κυβέρνηση

Για παζάρι, που καταλήγει στην αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης κάνει λόγο ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προαναγγέλλοντάς την καταψήφιση της κυβέρνησης από το κόμμα του.
«Tο ΚΚΕ στη συνεδρίαση της Βουλής, που προφανώς απ’ ότι ενημερωθήκαμε από τον Πρόεδρο της Βουλής θα ξεκινήσει την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί Τετάρτη βράδυ, το πολύ Πέμπτη, δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, θα καταψηφίσει και αυτή την κυβέρνηση», δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
Όπως ανέφερε «το παζάρι των τελευταίων ημερών ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο κατέληξε σήμερα στην αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης.
Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στη βουλή μεθαύριο, ανεξάρτητα απ’ τους πιθανούς συνοδοιπόρους του κ. Τσίπρα και τα παζάρια που θα εξακολουθήσουν να γίνονται αυτές τις ημέρες, ο ελληνικός λαός είναι αυτός που δεν πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταδικάσει μια κυβέρνηση που ακολούθησε και ακολουθεί αντιλαϊκή – μνημονιακή πολιτική, ενταγμένη στους ευρωΝΑΤΟϊκούς επικίνδυνους σχεδιασμούς».

Χρυσή Αυγή: Κωλοτούμπα Καμμένου – Όλα προσυμφωνημένα  

Για «κωλοτούμπα» του Πάνου Καμμένου κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης υπογραμμίζοντας ότι περίμενε πρώτα να συγκεντρώσει ο Τσίπρας τους 151 για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών γι να παραιτηθεί.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Κωλοτούμπα συγκαμένε περίμενες να κλειδώσει 151 λαμόγια ο έτερος εθνοπροδότης Τσίπρας για να μην πέσει η συμμορία και να παραδώσει την Μακεδονία! Όλα προσυμφωνημένα: 151 προδότες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης, 151 προδότες ψηφίζουν τις Πρέσπες».

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης

Το Ποτάμι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης.
«Το Ποτάμι που ποτέ δεν κρύφτηκε, έχει από καιρό ξεκαθαρίσει: δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ.Τσίπρα.
Οι ιδεοληψίες, η αναποτελεσματικότητα, ο λαϊκισμός, το κομματικό κράτος δεν μπορεί να επιβραβεύονται.
Τα υπόλοιπα από το βήμα της Βουλής», σημείωσε σε δήλωσή του ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ένωση Κεντρώων: Ο Καμμένος δέχτηκε τα πυρά αχαριστίας του Τσίπρα

Τώρα είναι αργά η μειοδοσία συνετελέσθη, σημειώνει η Ένωση Κεντρώων, επισημαίνοντας παράλληλα πως πρόκειται για αχαριστία του Τσίπρα έναντι του Καμμένου
«Ο κ. Καμμένος δέχτηκε τα πυρά αχαριστίας του κ. Τσίπρα, ο οποίος τώρα τον πέταξε ως λεμονόκουπα», τονίζει η Ένωση Κεντρώων.
Όπως εκτιμά η Ένωση Κεντρώων «έπρεπε πριν πάρει το στυλό της μειοδοσίας, ο Κοτζιάς και ο Τσίπρας να είχε φύγει ο Καμμένος.
Τώρα είναι αργά και η μειοδοσία συνετελέσθη.
Αν προσπαθεί να μαζέψει "δεξιούς πατριώτες" βουλευτές του είναι ανώφελο».
«Μόνο η Ένωση Κεντρώων έχει ψηλά την πατρίδα και την δημοκρατία. Μόνο η "πατρίδα" δεν φτιάχνει κόμμα παρά μόνο απόκομμα», καταλήγει.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης