Τελευταία Νέα
Πολιτική

Dimitrov (ΥΠΕΞ FYROM): Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει αφοσιωμένη στην υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Dimitrov (ΥΠΕΞ FYROM): Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει αφοσιωμένη στην υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών
Ο υπουργός Εξωτερικών της FYROM αναμένει την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ
Τη διαβεβαίωση από την ελληνική κυβέρνηση, ότι αυτή παραμένει αφοσιωμένη στην υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της FYROM  Nikola Dimitrov από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Κατρούγκαλο, μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.
«'Άκουσα την είδηση για τον Έλληνα υπουργό 'Άμυνας και αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, που εγκατέλειψε τη θέση του υπουργού 'Άμυνας.
Είχα αμέσως μια σύντομη συνομιλία με τον συνάδελφό μου Γιώργο Κατρούγκαλο, κατά την οποία με διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση παραμένει ισχυρά αφοσιωμένη, σύμφωνα με τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας, στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης του έργου της σχετικά με τη συμφωνία Πρεσπών», δήλωσε ο Dimitrov, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, σε συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια.

Έκκληση Zaev στην ελληνική Βουλή

Εξάλλου έκκληση στους Έλληνες βουλευτές να επικυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών απηύθυνε ο πρωθυπουργός της FYROM, Zoran Zaev σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε το Σάββατο (12/1/2019), μία ημέρα μετά την έγκριση της Συνθήκης από τη Βουλή της ΠΓΔΜ.
«Πιστεύω ότι οι έλληνες βουλευτές θα αναγνωρίσουν το ρόλο τους σε αυτή την ιστορική στιγμή και ότι οι φίλοι μας οι έλληνες θα επικυρώσουν την συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε ο Zaev.
Τις επόμενες ημέρες μαζί με τους Έλληνες φίλους μας θα απορρίψουμε την απομόνωση και τις παρεξηγήσεις και θα επιβεβαιώσουμε τη συμφωνία, σημείωσε ο πρωθυπουργός της FYROM.
«Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα επικυρώσει τη Συμφωνία και θα είναι η πρώτη χώρα που θα υπογράψει το πρωτόκολλο για την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ», συνέχισε ο πρωθυπουργός της FYROM.
Ο Zaev ευχαρίστησε τους βουλευτές στο Κοινοβούλιο της FYROM, που ψήφισαν «Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών υπογραμμίζοντας, πως πρόκειται για ένα βήμα προς τα εμπρός για το καλό της χώρας.    
Να σημειωθεί ότι, o Zaev  έκανε γνωστό πως εξετάζει σοβαρά το αίτημα του ηγέτη της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν επιθυμεί να παραμείνει στην κοινωνία κανένα ίχνος άρνησης ή εκβιασμού».

Pompeo: Οι ηγέτες της «Μακεδονίας» επέδειξαν θάρρος

Την απόφαση της Βουλής της FYROM να επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα, χαιρετίζει με γραπτή του δήλωση, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, που κάνει λόγο για όραμα και θάρρος εκ μέρους των ηγετών της «Μακεδονίας» τονίζει την ιστορικής σημασίας απόφαση της Βουλής της FYROM να υιοθετήσει τις απαιτούμενους συνταγματικές αλλαγές για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.
«Οι ηγέτες της ‘’Μακεδονίας’’ επέδειξαν όραμα, θάρρος και επιμονή στην επιζήτηση μιας λύσης στο θέμα της ονομασίας, η οποία θα επιτρέψει στη Μακεδονία να πάρει την θέση που δικαιούται στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.
Οι ΗΠΑ το βλέπουν ως μία ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας σε όλη την περιοχή», σημειώνει στη δήλωσή του ο Pompeo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης