Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέες κινητοποιήσεις και σήμερα Δευτέρα 14/1 δασκάλων και καθηγητών – Όχι στο νέο σύστημα διορισμού

tags :
Νέες κινητοποιήσεις και σήμερα Δευτέρα 14/1 δασκάλων και καθηγητών – Όχι στο νέο σύστημα διορισμού
Σε 24ωρη απεργία οι δάσκαλοι, σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 η ΟΛΜΕ
Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα Δευτέρα 14/1 η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), με αποτέλεσμα αρκετά σχολεία να μείνουν κλειστά.
Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την απόσυρση των διατάξεων για το νέο σύστημα διορισμού τους στα δημόσια σχολεία, τη στιγμή που αύριο Τρίτη 15/1 ολοκληρώνεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και η τροπολογία αναμένεται να ψηφισθεί με κάποιες μικροβελτιώσεις όσον αφορά στη μοριοδότηση.
Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο Ομοσπονδιών, η Διδασκαλική Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία, ενώ οι εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης θα έχουν τρίωρη στάση εργασίας 11:00-14:00, με τη δυνατότητα κήρυξης επιπλέον τρίωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ «για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων».
Οι εκπαιδευτικοί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα στις 15:00, με αίτημα την απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το σύστημα 15.000 προσλήψεων την επόμενη τριετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης