Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -1,7% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο του 2018

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -1,7% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο του 2018
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η μηνιαία πτώση της βιομηχανικής παραγωγής θα διαμορφωθεί στο -1,5%
Σημαντική πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη για τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (14/1) στοιχεία της Eurostat, τα οποία ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων.
Ειδικότερα, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της ενιαίας νομισματικής ένωσης υποχώρησε κατά -1,7% σε μηνιαία βάση, έναντι ανόδου +0,1% τον Οκτώβριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα διαμορφωθεί στο -1,5%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης σημείωσε πτώση κατά -3,3% έναντι ετήσιας ανόδου +1,2% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -2,1%
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -1,3% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια πτώση διαμορφώθηκε στο -2,2%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η μηνιαία παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών στην Ευρωζώνη υποχώρησε κατά -2,3% ενώ η μηνιαία πτώση για την παραγωγή διαρκών καταναλωικών αγαθών και ενδιάμεσων αγαθών υποχώρησαν κατά -1,7% και -1,2% αντίστοιχα.
Η παραγωγή των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών υποχώρησε κατά -1% σε σύκγριση με τον Οκτώβριο του 2018, ενώ η αντίστοιχη πτώση για τον τομέα της ενέργειας διαμορφώθηκε στο -0,6%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε σε Πορτογαλία (-2,5%) και Ιρλανδία (-7,5%) ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε στην Εσθονία (+4,5%) και την Ελλάδα (+3,1%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης