Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δανέλλης: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα - «Έτοιμος» να τον διαγράψει ο Θεοδωράκης

Δανέλλης: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα - «Έτοιμος» να τον διαγράψει ο Θεοδωράκης
Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού αναμένεται ότι θα τεθεί ο κ. Δανέλλης
Δεν είχαν τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα οι ισχυρές πιέσεις που άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στον βουλευτή του κόμματος Σπύρο Δανέλλη, αναφορικά με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Ο κ. Δανέλλης, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές απάντησε στον κ. Θεοδωράκη ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, γεγονός που όπως φαίνεται θα τον οδηγήσει εκτός τόσο της κοινοβουλευτικής ομάδας όσο και του κόμματος του Ποταμιού.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Σταύρος Θεοδωράκης θα ανακοινώσει αύριο 15/1 στη Βουλή την διαγραφή του βουλευτή του από την ΚΟ του Ποταμιού.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε συναντηθεί το απόγευμα της Δευτέρας με τον Σπύρο Δανέλλη από τον οποίο, ζήτησε να του απαντήσει έως το βράδυ απόψε, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του και τις τελικές του αποφάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Θεοδωράκης διεμήνυσε στον κ. Δανέλλη ότι η θέση του Ποταμιού είναι να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ενώ δεν αλλάζει η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη στάση του κόμματος σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών.
Δηλαδή, ο κάθε ένας βουλευτής θα αποφασίσει κατά συνείδηση.
Η συνάντηση κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς ο κ. Θεοδωράκης ήθελε να γνωρίζει, πριν αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, τις τελικές αποφάσεις του κ. Δανέλλη, καθώς εάν επιμείνει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν διαφοροποιείται μόνο από τη θέση του Ποταμιού αλλά δημιουργούνται νέα πολιτικά δεδομένα.
«Πρέπει σήμερα να ξεκαθαρίσει οπωσδήποτε για να ξέρω κι εγώ τι θα κάνω», ανέφερε νωρίτερα ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνεργάτες του.
Ο κ. Δανέλλης είναι ο 151ος βουλευτής, που αναμένεται να ψηφίσει «υπέρ» στην πρόταση εμπιστοσύνης.
Η στάση του κ. Δανέλλη έδειχνε ότι εδώ και καιρό έχει ανοίξει «πανιά» με προορισμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει ταχθεί ακόμη και υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, προτάσσοντας την ενότητα της Κεντροαριστεράς.
Χθες 14/1 ο κ. Δανέλλης ήταν ομιλητής στην εκδήλωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ πήρε τον λόγο τη στιγμή που εισήλθε στην αίθουσα ο πρωθυπουργός.
«Η στάση μου είναι αυτονόητη. Αυτά μου επιβάλλει η συνείδηση μου και η συνέπεια μου σε αυτά που διατύπωνα τα πέτρινα χρόνια του ‘92.
Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ και να ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία σας και την ιδιαιτέρως τιμητική πρόσκληση.
Να σας συγχαρώ και για την επιλογή μιας εξαιρετικής ημέρας.
Ουδέν τυχαίο στη ζωή τούτη» ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού καταχειροκροτούμενος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης