Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gove (Βρετανία): Η απόρριψη της συμφωνίας May από τη Βουλή θα προκαλέσει ζημιά στη δημοκρατία

Gove (Βρετανία): Η απόρριψη της συμφωνίας May από τη Βουλή θα προκαλέσει ζημιά στη δημοκρατία
Ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε ισχυρότερη θέση σε σύγκριση με την ΕΕ, στο ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων
Στο γεγονός ότι το βρετανικό Κοινοβούλιο θα προκαλέσει «ζημιά στη δημοκρατία» εάν απορρίψει τη συμφωνία της πρωθυπουργού Theresa May για το Brexit, αναφέρθηκε σήμερα (15/1) ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας, Michael Gove, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στον ραδιοφωνικό σταθμό BBC.
Ειδικότερα, ο κ. Gove δήλώσε ότι σε περίπτωση απόρριψης της συμφωνίας, «το μήνυμα προς τους ψηφοφόρους θα ήταν ότι υπήρξαν υπερβολικά ανόητοι ή παραπλανημένοι τη στιγμή του δημοψηφίσματος και ότι το Κοινοβούλιο αρνήθηκε ξεκάθαρα να εφαρμόσει αυτό που αποφάσισαν».
Παράλληλα, σχολιάζοντας τις λύσεις στη διευθέτηση, ο Βρετανός αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε «ισχυρότερη θέση» σε σύγκριση με την ΕΕ, όσον αφορά το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων, το οποίο είναι «βαθιά άβολο» και «παγίδα» για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε περίπτωση που η Βουλή των Κοινοτήτων απορρίψει τη συμφωνία May και ΕΕ, ο κ. Gove τονίζει πως «έρχεται χειμώνας», ενώ πρόσθεσε ότι οι εναλλακτικές λύσεις είναι η μη συμφωνία για το Brexit, καθώς και το να μην υπάρξει καθόλου Brexit.
«Η συμφωνία για το Brexit επιτρέπει την απομάκρυνση από την κοινή γεωργική και αλιευτική πολιτική, τη δυναμική μίας ολοένα στενότερης ένωσης και της ενιαίας αγοράς, ενώη Βρετανία δε θα είναι αποδέκτης κανόνων, όπως στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βρετανός αξιωματούχος, τονίζοντας παράλληλα οφέλη όπως είναι «η ελεύθερη πρόσβαση στο εμπόριο, αλλά χωρίς ποσοστώσεις ή δασμούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης