Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini: Η ΕΚΤ επιτίθεται στις ιταλικές τράπεζες - Χρησιμοποιεί την εξουσία της για πολιτικούς σκοπούς

Salvini: Η ΕΚΤ επιτίθεται στις ιταλικές τράπεζες - Χρησιμοποιεί την εξουσία της για πολιτικούς σκοπούς
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Il Sole 24 Ore», η ΕΚΤ έχει ζητήσει από τις ιταλικές τράπεζες να κάνουν μεγαλύτερες προβλέψεις προκειμένου να καλύψουν πλήρως τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους μέχρι το 2026
Σφοδρή επίθεση κατά της ΕΚΤ εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Matteo Salvini, με αφορμή τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η ΕΚΤ έχει ζητήσει από τις ιταλικές τράπεζες να κάνουν μεγαλύτερες προβλέψεις ώστε να καλύψουν πλήρως τα NPLs μέχρι το 2026.
«Η ΕΚΤ επιτίθεται στις ιταλικές τράπεζες» δήλωσε ο Salvini και τονίζοντας πως «το γεγονός ότι η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι να αναξιόπιστη».
Παράλληλα, o Salvini υποστήριξε ότι η ΕΚΤ καταργεί τις αποφάσεις της Κομισιόν.
Τέλος, ο Salvini ζήτησε περισσότερη διαφάνεια από την ΕΚΤ προκειμένου να εξαλειφθούν οι αμφιβολίες ότι χρησιμοποιεί τις εξουσίες της για πολιτικούς σκοπούς.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Il Sole 24 Ore», η ΕΚΤ έχει ζητήσει από τις ιταλικές τράπεζες να κάνουν μεγαλύτερες προβλέψεις προκειμένου να καλύψουν πλήρως τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους μέχρι το 2026.
Σύμφωνα με την «Il Messaggero», αυτές οι απαιτήσεις θα μπορούσαν να εντείνουν τις πιέσεις σε ορισμένες ιταλικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Bper, Banco BPM και UBI Banca.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης