Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Fed): Αυτή την στιγμή δεν δικαιολογούνται νέες αυξήσεις των επιτοκίων

Kashkari (Fed): Αυτή την στιγμή δεν δικαιολογούνται νέες αυξήσεις των επιτοκίων
Τα οικονομικά στοιχεία δεν δικαιολογούν αυτή τη στιγμή περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολις, Neel Kashkari
Τα οικονομικά στοιχεία δεν δικαιολογούν αυτή τη στιγμή περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), δήλωσε σήμερα (15/1/2019) ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολις, Neel Kashkari.
Όπως δήλωσε, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο στην αγορά εργασίας, τους μισθούς ή τον πληθωρισμό που να υποδεικνύει την ανάγκη για νέες αυξήσεις των επιτοκίων αυτή την στιγμή.
«Αυτή την στιγμή, δεν βλέπω στοιχεία πως υπάρχουν πιέσεις που θα δικαιολογούσαν την περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων», ανέφερε ο Kashkari σε συζήτηση στο Chamber of Commerce in Rochester της Μινεσότα.
Σημειώνεται ότι ο Kashkari είχε καταψηφίσει και τις τρεις αυξήσεις των επιτοκίων το 2017, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν σημάδια υπερθέρμανσης της οικονομίας.
Ο Kashkari ανέφερε ότι οι μισθοί έχουν αυξηθεί, αλλά «δεν έχουν απογειωθεί».
Όπως σημείωσε, ενώ η ανεργία βρίσκεται στο χαμηλό 3,9%, οι μισθοί συνεχίζουν να αυξάνονται αργά, υποδεικνύοντας ότι η αγορά εργασίας μπορεί ακόμα να απορροφήσει νέους εργαζόμενους.
Ο ίδιος είπε ότι η Fed μπορεί πάντα να αυξήσει τα επιτόκια εάν ο πληθωρισμός σημειώσει άνοδο.
«Δεν υπάρχει ανάγκη να “φρενάρουμε” την οικονομία πριν υπερθερμανθεί πραγματικά», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης