Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -0,1% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο του 2018

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -0,1% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο του 2018
Σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2017, η κατασκευαστική παραγωγή στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά +0,9%
Οριακή πτώση σημείωσε η κατασκευαστική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (17/1) στοιχεία της Eurostat, διευρύνοντας τις απώλειες που είχαν σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου της Ευρωζώνης κατέγραψε πτώση της τάξεως του -0,1% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί σημαντική πτώση κατά -1,6%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η κατασκευαστική παραγωγή της ενιαίας νομισματικής ένωσης σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,9%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατασκευαστική παραγωγή αυξήθηκε κατά +0,2% σε μηνιαία βάση, ενώ η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +1,8%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που αφορούν την Ευρωζώνη, η παραγωγή στον τομέα των πολιτικών μηχανικών υποχώρησε κατά -0,2% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, ενώ ο τομέας κατασκευής κτηρίων σημείωσε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα υψηλότερα μηνιαία ποσοστά ανόδου καταγράφηκαν σε Ουγγαρία και Σλοβενία (αμφότερες στο +4,4%) ενώ αντίθετα τα μεγαλύτερα ποσοστά πτώσης σημειώθηκαν στη Γερμανία (-1,7%) και την Τσεχία (-3,6%).

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης