Μαξίμου: Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν θα γίνει με διαδικασίες fast track - Πρόσκληση σε Μητσοτάκη για debate - Η απάντηση της ΝΔ

Μαξίμου: Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν θα γίνει με διαδικασίες fast track - Πρόσκληση σε Μητσοτάκη για debate - Η απάντηση της ΝΔ
Την Κυριακή (20/1/2019) θα διανεμηθεί δια του Τύπου ολόκληρο το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών προς ενημέρωση των πολιτών
Στη διεξαγωγή debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών επιμένει το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύοντας ότι δεν θα κάνει βιαστικές κινήσεις όσον αφορά την κύρωση της Συμφωνίας από την ελληνική Βουλή.
«Δεν πρόκειται να επιλέξουμε διαδικασίες fast track, για τη συζήτηση και την κύρωσή της.
Και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να προωθήσουμε μια κρίσιμη για το αύριο της Ελλάδας και τη σταθερότητα στην περιοχή συμφωνία, κρυπτόμενοι.
Αντίθετα, πρόθεσή μας είναι να ενημερωθεί και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης για όλες τις πτυχές της, ούτως ώστε με νηφαλιότητα να μπορεί να κρίνει αν αυτή είναι υπέρ η κατά των εθνικών μας συμφερόντων» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.
Παράλληλα, στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης ενημέρωσης του ελληνικού λαού σχετικά με τους όρους της συμφωνίας με την πΓΔΜ.
«Επιδίωξή μας είναι να μάθει όλος ο ελληνικός λαός την αλήθεια, και να κρίνει με λογική και ευαισθησία, και με βάση την αλήθεια, και μόνο την αλήθεια, και όχι με βάση κραυγές, συνθήματα, και εθνικιστικές κορώνες.
Υπηρετώντας αυτή την επιδίωξη, το Υπουργείο Εξωτερικών θα φροντίσει ώστε να διανεμηθεί την Κυριακή διά του Τύπου στη δημοσιότητα ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας. Για να είναι όλοι σε θέση να κρίνουν, αφού μάθουν» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.
 
Νέο αίτημα για debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Εξάλλου, το Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε -για ακόμα μία φορά- τη διεξαγωγή debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αποκλειστικό θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών για την ενημέρωση του ελληνικού λαού.
«Η πρότασή μας είναι η συζήτηση να είναι διακαναλική, και να λάβει χώρα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, σε μέρα και ώρα που θα συμφωνηθεί.
Οι πολίτες θα έχουν έτσι την ευκαιρία να ακούσουν και να συγκρίνουν επιχειρήματα, και να αντιμετωπίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, με γνώμονα την αλήθεια, και με κριτή τη συνείδησή τους, χωρίς να υποκύπτουν σε μικροκομματικά παιγνίδια και υστερικές εκδηλώσεις δήθεν πατριωτικού ανταγωνισμού.
Το ίδιο καλούνται να πράξουν και όλες οι δημοκρατικές και προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, όπως και ο κάθε βουλευτής.
Σε τέτοια μείζονα εθνικά θέματα, αυτό που πρέπει να πρυτανεύει είναι το πατριωτικό συμφέρον και η βεβαιότητα ότι οι πάντες θα κριθούν από τον λαό, και την Ιστορία.
Γιατί και σήμερα, όπως και πάντα, εθνικό είναι ό,τι είναι αληθινό» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

Απάντηση στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού έδωσε η Νέα Δημοκρατία, στην οποία, πέραν όλων των άλλων καλεί τον κ. Τσίπρα να προκηρύξει «εδώ και τώρα» εκλογές.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση: «Οι διεθνείς συμφωνίες της χώρας συζητιούνται και κυρώνονται στη βουλή. Και στη διαδικασία αυτή συμμετέχουν όλα τα κόμματα και όλοι οι Έλληνες βουλευτές οι οποίοι και αναλαμβάνουν τις ιστορικές ευθύνες τους.
Πόσο μάλλον για μια τόσο σημαντική συμφωνία, όπως αυτή της διευθέτησης του σκοπιανού ζητήματος.  
Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή εργαλειοποίησε το εθνικό ζήτημα για μικροκομματικούς λόγους και καθύβριζε ως ακροδεξιούς τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων που διαφωνούσαν μαζί του.
Αυτήν τη διχαστική αντίληψη επιβεβαιώνει και με τη σημερινή γεμάτη αλαζονεία ανακοίνωσή του.
Ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει στη βουλή γιατί προτίθεται να κυρώσει την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών.
Και, κυρίως, γιατί παρέδωσε στους Σκοπιανούς τη δήθεν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, κάτι που καμία προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί.  
Αν ο κ. Τσίπρας βιάζεται για debate, του έχουμε μια πρόταση: Ας προκηρύξει εδώ και τώρα εκλογές και στα προεκλογικά debates οι πολίτες θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους.  
Η δε βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές, με νωπή λαϊκή εντολή, να αποφασίσει για την κύρωση ή την απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών.  
Υ.Γ. Επειδή κάτι μας λέει ότι ο κ. Τσίπρας θα απορρίψει την πρότασή μας, του έχουμε και δεύτερη: Να κάνει το debate που προτείνει με τον Πάνο τον Καμμένο και να μιλήσουν ανοιχτά για τη σχέση τους».www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS