Τελευταία Νέα
Διεθνή

Regling: Σημαντικό το σύστημα εγγύησης καταθέσεων για την Ευρωζώνη – Το ευρώ να κυριαρχήσει διεθνώς

Regling: Σημαντικό το σύστημα εγγύησης καταθέσεων για την Ευρωζώνη – Το ευρώ να κυριαρχήσει διεθνώς
Οι δηλώσεις του Klaus Regling στο πλαίσιο του Eurogroup
Στη σημαντικότητα του συστήματος εγγύησης καταθέσεων (EDIS) για την ολοκλήρωση της νομισματικής ένωσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Klaus Regling, στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του Eurogroup.
Ειδικότερα, επικεντρώθηκε στην ανάγκη για αλλαγής της Συνθήκης αναφορικά με τον ESM, σημειώνοντας πως ήδη γίνονται διαβουλεύσεις μεταξύ του Μηχανισμού και της Κομισιόν.
Σε ό,τι αφορά στο «πιο αμφιλεγόμενο θέμα» του EDIS
«Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι όλα τα προγράμματα ESM των τελευταίων ετών θα ήταν πολύ μικρότερα αν είχαμε μια κοινή εγγύηση καταθέσεων», σχολίασε.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον διεθνή ρόλο του ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα ενδιαφέρει πολύ και τους επενδυτές.
«Και κατά την άποψή τους, κρίνεται σαφές τι πρέπει να αλλάξει για να μετατραπεί το ευρώ σε ένα πιο διεθνές νόμισμα για το διεθνές χρηματοπιστωτικό και νομισματικό σύστημα. Όλα συνδέονται με τα θέματα που συζητούμε -ολοκλήρωση στην Τραπεζική Ένωση, πρόοδο στην Ένωση Κεφαλαιαγοράς- διότι οι επενδυτές θεωρούν ότι η χρηματοπιστωτική αγορά στην Ευρωζώνη σήμερα είναι κατακερματισμένη.
Δεν έχουμε μια ολοκληρωμένη αγορά.
Συνεπώς, θα πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε.
Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να εξεταστεί η χρηματοπιστωτική υποδομή.
Αυτό είναι σημαντικό για την υποστήριξη ενός ισχυρότερου ρόλου για το ευρώ διεθνώς.
Και νομίζω ότι, μακροπρόθεσμα θα πρέπει να έχουμε πραγματικά ένα ευρώ σε ισορροπία με το αμερικανικό δολάριο, ένα ασφαλές περιουσιακό στοιχείο στην Ευρωζώνη που είναι τόσο ισχυρό και ρευστό όσο το δολάριο ΗΠΑ», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης