Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Πιθανή η κατάργηση των δασμών από το ΗΠΑ και Κίνα κατά το 2019

Citigroup: Πιθανή η κατάργηση των δασμών από το ΗΠΑ και Κίνα κατά το 2019
Οι αναλυτές της Citi υποστηρίζουν ότι ΗΠΑ και Κίνα δέχονται πιέσεις που θα τις αναγκάσουν σε ένα καλύτερο από το αναμενόμενο αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις
Στις θετικές οικονομικές εκπλήξεις στην Ασία κατά το 2019 εστιάζουν οι αναλυτές της Citi, με μια καλύτερη από το αναμενόμενο εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας να βρίσκεται στο επίκεντρο.
«Μια σημαντική εξέλιξη στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας -η κατάργηση των δασμών κι ένας πιο διαλλακτικός από το αναμενόμενο τόνος- θα μπορούσε να είναι μια πιθανή θετική μακροοικονομική εξέλιξη» αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της αμερικανικής τράπεζας.
Μεταξύ των παραγόντων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις δύο πλευρές σε μια καλή συμφωνία είναι τα κακά εμπορικά στοιχεία από την Κίνα αλλά και οι εγχώριες πιέσεις που δέχεται ο Αμερικανός πρόεδρος, μεταξύ των οποίων και η ευαισθησία του στην απόδοση των αμερικανικών μετοχών.
Ακόμα ένας παράγοντας -σύμφωνα με τη Citi- είναι το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να στραφούν σε μια στρατηγική που στοχεύει περισσότερο σε ό,τι θεωρείται απειλή για την τεχνολογική υπεροχή της Κίνας, όπως οι επενδυτικοί περιορισμοί και νομικοί ελιγμοί παρά στους δασμούς.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης