Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Πρόστιμο 570 εκατ. ευρώ στη MasterCard για αύξηση στο κόστος συναλλαγών

Κομισιόν: Πρόστιμο 570 εκατ. ευρώ στη MasterCard για αύξηση στο κόστος συναλλαγών
Πρόστιμο 570 εκατ. ευρώ στη MasterCard από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Πρόστιμο ύψους 570 εκατ. ευρώ επέβαλε στη Mastercard η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατηγορώντας την αμερικανική εταιρεία πως «αύξησε τεχνητά τα κόστη των πληρωμών με κάρτα, σε βάρος των καταναλωτών και των εμπόρων της Ε.Ε.».
Η MasterCard «εμπόδισε την πρόσβαση εμπόρων στις διασυνοριακές υπηρεσίες πληρωμής με κάρτα», παραβιάζοντας έτσι τους κανόνες περί κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης, ανακοίνωσε η Κομισιόν, η οποία ωστόσο χορήγησε στην εταιρεία μείωση 10% επί του προστίμου για τη συνεργασία της στην έρευνα.
Ως ρυθμιστής της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας για την 28μελή Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κομισιόν έχει προβεί σε μία σειρά από ενέργειες την τελευταία δεκαετία, με σκοπό να μειώσει τα τέλη καρτών για τους εμπόρους.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το πρόστιμο στη MasterCard.
Η επιτροπή έχει επίσης λάβει αποφάσεις ώστε να εξασφαλίσει νομικές δεσμεύσεις από τη Visa Europe για τον περιορισμό των επιπέδων διατραπεζικών τελών για όλες τις συναλλαγές χρεωστικών και πιστωτικών καρτών εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.
Έχει, επίσης, εξετάσει τα τέλη που χρεώνονται σε πληρωμές με κάρτα, τις οποίες πραγματοποιούν τουρίστες που επισκέπτονται την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης