Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gatestone Institute: Νέα κυβέρνηση αλλά παλιές πολιτικές στη Σουηδία - Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη στους πολιτικούς

Gatestone Institute: Νέα κυβέρνηση αλλά παλιές πολιτικές στη Σουηδία - Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη στους πολιτικούς
Το σχόλιο του Gatestone Institute για τη νέα κυβέρνηση στη Σουηδία 
Οι επί δεκαετίες κυβερνώντες Σοσιαλιστές κατάφεραν να σχηματίσουν κυβέρνηση έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις στη Σουηδία, ωστόσο δεν φαίνεται ακόμη να έχουν κατανοήσει πλήρως την οργή που επικρατεί από πλευράς των απογοητευμένων πολιτών, καθώς δεν παρουσίασαν σχέδια για τα επίμαχα θέματα της εσωτερικής ασφάλειας και της μετανάστευσης, σχολιάζει το Gatestone Institute.
Προ ολίγων ημερών, οι νικητές των εκλογών Σοσιαλιστές και ο πρωθυπουργός Stefan Löfven κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη δεύτερη συνεχόμενη θητεία στην ηγεσία του σκανδιναβικού κράτους, με στήριξη από τους σύμμαχους Πράσινους.
Ωστόσο, υπενθυμίζει ο αρθρογράφος του Gatestone Institute, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα πέτυχε -28,3%- τον Σεπτέμβριο το χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία του, όταν οι Πράσινοι εισήλθαν μετά βίας στη Βουλή, με 4,4%.
Μεγάλοι κερδισμένοι ήταν οι Σουηδοί Δημοκράτες, οι οποίοι εκτοξεύθηκαν 17,5%, χρησιμοποιώντας μία δεξιά ή ακόμη και ακροδεξιά ρητορική.
Κανένα από τα κύρια κόμματα (Σοσιαλιστές, Μετριοπαθείς, Κεντρώοι) δεν θέλησε κυβερνητική συνεργασία με τους Σουηδούς Δημοκράτες, εκφράζοντας την οργή τους για τις προτεινόμενες πολιτικές τους, ειδικά στο μεταναστευτικό.
Μεταξύ άλλων προτείνουν την διακοπή της εισόδου στους αιτούντες άσυλο, ενώ επικαλέστηκαν ουκ ολίγες φορές την κρίση εμπιστοσύνης στο τρέχον πολιτικό σύστημα.
Παράλληλα, επιθυμούν σημαντική αυστηροποίηση των ποινών για τους εγκληματίες.
Δεν ήταν τυχαίο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων τους προήλθε από περιοχές με εγκληματικότητα από πλευράς μεταναστών, επισημαίνεται.
«Σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το 70% των Σουηδών δηλώνει πως δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα», σχολιάζει ο αρθρογράφος, συνεχίζοντας:
«Η συμφωνία αναφέρει το θέμα της μετανάστευσης μόνο στις σελίδες 15-16.
Ωστόσο, δεν αναφέρει κανένα από τα προβληματικά ζητήματα που έχει επιφέρει η μετανάστευση στη Σουηδία -αν και μιλάει για ιδέες σχετικά με την είσοδο περισσότερων μεταναστών στην αγορά εργασίας και για την εκμάθηση της σουηδικής γλώσσας, καθώς και προτάσεις για την αντιμετώπιση των φόνων τιμής.
Κατά ειρωνικό τρόπο, δημιουργεί πραγματικά μια βάση για ακόμα υψηλότερη μετανάστευση.
Ειδικότερα, η Σουηδία θα επαναφέρει το δικαίωμα στην οικογενειακή επανένωση για όσους έχουν λάβει άσυλο στη χώρα και δεν έχουν καθεστώς πρόσφυγα.
Αυτό σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να φέρουν τους συζύγους και τα παιδιά τους στη Σουηδία, ενώ τα ασυνόδευτα παιδιά θα μπορούν να φέρουν τους γονείς τους.
Αυτός ο επαναπατρισμός εκτιμάται ότι θα φέρει στη Σουηδία τουλάχιστον 8.000 περισσότερα άτομα τα επόμενα τρία χρόνια.
Η συμφωνία υποσχέθηκε επίσης δέκα χιλιάδες περισσότερους αστυνομικούς και υποσχέσεις.
Δεν γίνεται λόγος στη συμφωνία για την απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας, παρόλο που το δελτίο τύπου της σουηδικής υπηρεσίας ασφαλείας (Säpo) στις 15 Ιανουαρίου ανέφερε ότι "ο ισλαμιστικός εξτρεμισμός που προωθεί τη βία, αποτελεί επί του παρόντος τη μεγαλύτερη απειλή για τη Σουηδία"».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης