Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malmstrom (Κομισιόν): Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για το εμπόριο

Malmstrom (Κομισιόν): Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για το εμπόριο
Η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ εξέφρασε την πεποίθησή της ότι δε θα υπάρξει επιβολή δασμών από την πλευρά των ΗΠΑ
Την αισιοδοξία της για την πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε σήμερα (24/1) η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ, Cecilia Malmstrom, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, τονίζοντας ότι δεν αναμένει επιβολή δασμών από την πλευρά της Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, η κα Malmstrom τόνισε ότι η συμφωνία ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, και τον πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, η οποία έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούλιο, καθυστέρησε μία ενδεχόμενη επιβολή δασμών, προσπαθώντας παράλληλα να βρει κοινό έδαφος μεταξύ των δύο πλευρών.
«Προχωράμε, έχουμε σημειώσει πολύ σημαντική πρόοδο και η πρόοδος αυτή είναι θετική», σχολίασε η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή της ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει εκατέρωθεν επιβολή δασμών».
Ωστόσο, η ίδια διευκρίνησε πως εάν η συμφωνία «παραβιαστεί από τις ΗΠΑ, θα πρέπει να απαντήσουμε, και δεν επιθυμών να κάνουμε κάτι τέτοιο, αλλά θα αναγκαστούμε να το κάνουμε».
«Τόσο οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης όσο και αυτές των ΗΠΑ έχουν καταστήσει σαφές ότι δε θέλουν να δουν μία επιβολή δασμών 25% και ότι ένα τέτοιο εμπορικό εμπόδιο θα ήταν κακό και για τις δύο οικονομίας», τόνισε η κα Malmstrom.
Η ίδια πρόσθεσε ότι «η νομική μορφή των δασμών του "Τμήματος 232" που επικαλείται ο Donald Trump υπονοεί ότι η ΕΕ αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ», διευκρινίζοντας ότι «δε μπορούμε ποτέ να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο».
«Είμαστε φίλοι και σύμμαχοι και δεν είμαστε εθνική απειλή για την ασφάλεια, οπότε ελπίζουμε πως κάτι τέτοιο δε θα συμβεί», καταλήγει η Επίτροπος Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης