Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Δεν επιθυμούμε μία νέα κούρσα εξοπλισμών με τη Ρωσία - Πιστεύω στον διάλογο με τη Μόσχα

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Δεν επιθυμούμε μία νέα κούρσα εξοπλισμών με τη Ρωσία - Πιστεύω στον διάλογο με τη Μόσχα
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ τόνισε ότι είναι «σημαντικό να προσπαθήσουμε να βρούμε πολιτικές λύσεις» με τη Ρωσία
Στη σημασία του διαλόγου ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία προκειμένου να υπάρξουν πολιτικές λύσεις στα μεταξύ τους ζητήματα, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Jens Stoltenberg, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην Politico, στα περιθώρια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
Ειδικότερα, ο κ. Stoltenberg δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ «θα καταλήξει σε αξιοπίστη αναχαίτηση και άμυνα απέναντι στη Ρωσία, εφόσον η Μόσχα συνεχίζει να παραβιάζει τη Συνθήκη για τα Πυρηνικά Μέσης; Εμβέλειας», προσθέτοντας ότι «θα λάβουμε μία μετρημένη, αναλογική και αμυντική απόφαση».
«Εάν επιτρέψουμε στη Ρωσία να συνεχίζει να παραβιάζει τη Συνθήκη χωρίς συνέπειες, κάτι τέτοιο θα υπονόμευε όχι μόνο τη Συνθήκη INF, αλλά και όλες τις άλλες συνθήκες ελέχγου εξοπλισμών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενόψει της συνάντησης που θα έχουν πρεσβευτές της Συμμαχίας με Ρώσους αξιωματούχους αργότερα εντός της ημέρας.
«Η Ρωσία έχει αναπτύξει και αναπτύσσει νέους πυραύλους οι οποίοι είναι κινητοί, δύσκολο να ανιχνευθούν, ικανοί να φέρουν πυρηνικές κεφαλές και που μπορούν να φτάσουν σε ευρωπαϊκές πόλεις μέσα σε ελάχιστο χρόνο προειδοποίησης», σχολίασε ο Jens Stoltenberg, προσθέτοντας ότι «αυτό σημαίνει επίσης ότι το όριο για οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων σε μία σύγκρουση μειώνεται».
Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία, οι δύο πλευρές «θα συζητήσουν τη Συνθήκη INF, και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα μπορέσουν να ζητήσουν από τη Ρωσία να επιστρέψει σε συμμόρφωση απέναντι στη συμφωνία με επαληθεύσιμο και διαφανή τρόπο».
«Πιστεύω ακράδαντα στον διάλογο με τη Ρωσία, ειδικά όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, όπως αυτοί στους οποίους βρισκόμαστε τώρα», τόνισε ο κ. Stoltenberg, διευκρινίζοντας ότι «είναι ακόμα πιο σημαντικό να καθήσουμε και να προσπαθήσουμε να βρούμε πολιτικές λύσεις, επειδή δεν επιθυμούμε μία νέα κούρσα εξοπλισμών».
«Ξέρουμε ότι δεν επιθυμούμε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο», καταλήγει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης