Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΚΤ: Κατά 30 δισ. ευρώ μειώθηκαν τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών της Ευρωζώνης στο γ’ 3μηνο 2018

ΕΚΤ: Κατά 30 δισ. ευρώ μειώθηκαν τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών της Ευρωζώνης στο γ’ 3μηνο 2018
Περίπου κατά 30 δισ. ευρώ μειώθηκαν τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών της Ευρωζώνης στο τρίτο τρίμηνο του 2018
Περίπου κατά 30 δισ. ευρώ μειώθηκαν τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών της Ευρωζώνης στο τρίτο τρίμηνο του 2018, σε μία νέα ένδειξη ότι η πίεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την εξυγίανση των ισολογισμών τους αποφέρει καρπούς. 
Η ΕΚΤ πιέζει τις τράπεζες να πωλούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) που «κληρονόμησαν» από την τελευταία ύφεση, ώστε να μπορούν να επικεντρώνονται στη χορήγηση νέων πιστώσεων και να είναι καλύτερα προετοιμασμένες να αντέξουν οποιαδήποτε νέα επιβράδυνση της οικονομίας.
Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΚΤ έδειξαν ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και οι χορηγήσεις που κατείχαν 107 μεγάλες τράπεζες, μειώθηκαν στα 627,7 δισ. ευρώ ή στο 4,17% του συνόλου στο τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους, από 657,15 δισ. ευρώ ή 4,40% του συνόλου στο δεύτερο τρίμηνο.
Μεγάλες μειώσεις σημειώθηκαν στην Κύπρο, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία, καθώς και στη Γερμανία.
Σημειώνεται ότι τα «κόκκινα» δάνεια που «κληρονομήθηκαν από την τελευταία ύφεση αντιστοιχούν ακόμη στο ένα πέμπτο των δανείων των κυπριακών τραπεζών και στο 40% των δανείων των ελληνικών τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης