Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Βρώμικο" παιχνίδι Cavusoglu - Akinci στο Κυπριακό - Κατηγορούν τον Αναστασιάδη ως υπεύθυνο για το αδιέξοδο στις συνομιλίες

Ο Akinci ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε πει στον Cavusoglu στο Κραν Μοντάνα, ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν είναι πρόθυμοι να διαμοιραστούν την εξουσία 
Έξω από το νόμιμο πλαίσιο του ΟΗΕ αναζητά πλέον λύση του Κυπριακού η Τουρκία με σκοπό να μετοχοποιήσει την κυπριακή κυβέρνηση επιρρίπτοντας της τις ευθύνες για το αδιέξοδο των μέχρι τώρα συνομιλιών.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Φιλέλευθερος της Κύπρου Cavusoglu και Akinci συναντήθηκαν παράνομα στα κατεχόμενα αποκαλύπτοντας ξεκάθαρα μηνύματα ως προς τις προθέσεις της Άγκυρας.
Όπως σημειώνει η κυπριακή εφημερίδα, «την ίδια ώρα οργανώνουν και σενάριο μετατόπισης της ευθύνης στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τόσο για το ναυάγιο των συνομιλιών, όσο και για την αλλαγή πορείας.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η χθεσινή δήλωση του Μουσταφά Akinci, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε πει στον Cavusoglu κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στο Κραν Μοντάνα, ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν είναι πρόθυμοι να διαμοιραστούν την εξουσία και ως εκ τούτου θα πρέπει να ανοίξουν και το κεφάλαιο της συζήτησης για λύση δύο κρατών.
Άμεση απάντηση σε όσα ανέφερε ο κατοχικός ηγέτης αλλά και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έδωσε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος σημείωσε ότι τον απατά η μνήμη του τον Akinci.
Έκανε ειδική αναφορά στο έγγραφο που κατέθεσε στις 5 Ιουλίου στο Κραν Μοντάνα όπου υπήρχαν οι θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι με αυτά τα ψεύδη προσπαθούν να καλλιεργήσουν τον διχασμό στην ελληνοκυπριακή κοινότητα και "αποφεύγουν να απαντήσουν και προκαλώ να πουν ποιες ήταν οι γραπτές προτάσεις τους στα έξι σημεία του ΓΓ. Αυτό που επιδιώκουν ένα είναι: να ελέγξουν ολόκληρη την Κύπρο και αυτό δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό", είπε ο Νίκος Αναστασιάδης.
Για το φυσικό αέριο, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επανέλαβε ότι ο νούσιμος δρόμος είναι να συνεργαστούν από την αρχή οι δύο πλευρές στο ζήτημα αυτό και εάν υπάρχει μια σοβαρή πηγή –όπως είπε– τότε μέσω της Τουρκίας μπορεί να μεταφερθεί στην Ευρώπη.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ ο οποίος ισχυρίστηκε ότι και στη συνάντηση της Νέας Υόρκης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης του είχε κάνει αναφορά και για άλλες επιλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης