Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βερναρδάκης: Στόχος μας ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο άξονας γύρω από τον οποίο θα κινηθεί ένας αστερισμός μικρότερων κομμάτων ή κινήσεων

Βερναρδάκης: Στόχος μας ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο άξονας γύρω από τον οποίο θα κινηθεί ένας αστερισμός μικρότερων κομμάτων ή κινήσεων
"Έχουμε μια ασφάλεια για εκλογικό προβάδισμα σε όλων των ειδών τις εκλογές που θα γίνουν από τον Μάιο και μετά", αναφέρει ο Χρ. Βερναδάκης
«Ο δικός μας στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο άξονας γύρω από τον οποίο θα κινηθεί ένας αστερισμός μικρότερων κομμάτων ή κινήσεων, συλλογικοτήτων και ομαδοποιήσεων με προγραμματική σύγκλιση και με ζητούμενο πολιτικές που έχουν στόχο το τέλος της λιτότητας και την ανασύνταξη του κοινωνικού κράτους» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας, Χρ. Βερναρδάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News".
Προειδοποιεί ότι αν αυτή η συζήτηση μείνει στα πρόσωπα και μόνο, το αποτέλεσμα θα είναι μια «ανακύκλωση φθαρμένων πρακτικών και ιδεών» και σημειώνει ότι «εμείς θέλουμε κάτι διαφορετικό, να δημιουργήσουμε συνθήκες και χώρους  ώσμωσης, δημιουργικές συγκλίσεις και οπωσδήποτε μια μεγάλη ανανέωση στις προτάσεις και στα πρόσωπα της πολιτικής».
«Το αίτημα για μια επί της ουσίας βαθιά ανανέωση του πολιτικού συστήματος πρέπει να υπηρετηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και με αυτή τη λογική δουλεύουμε», προσθέτει  ο κ. Βερναρδάκης.
Κληθείς να απαντήσει εάν το Μαξίμου θα υπερασπιστεί τους υπουργούς εναντίον των οποίων στρέφεται με βαριές κατηγορίες ο Π. Καμμένος, απαντά ότι «προφανώς και θα υπερασπιστούμε όλους και όλες που έχουν συμβάλει με αυταπάρνηση και εντιμότητα στην έξοδο της χώρας από την κρίση».
«Θα έλεγα στον  Π. Καμμένο ότι με τέτοιου είδους πρακτικές δεν τιμά ούτε τη δική του συμβολή, ούτε τους δικούς του συνεργάτες που στο κάτω-κάτω έχουν δικαίωμα στην άποψη τους.
Φοβάμαι ότι εγκλωβίζεται σε ένα περιθωριακό χώρο αναφοράς που χαρακτηρίζεται από ανορθολογισμό και συνωμοσιολογία», συμπληρώνει.
Ακόμη, ο κ. Βερναδάκης θεωρεί «έωλο» τον ισχυρισμό περί εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων με το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας, αλλά και φαιδρό τον ισχυρισμό ότι στόχος του «ονοματολογικού» ήταν και η δημιουργία ρηγμάτων στα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Επιπλέον, εκφράζει αμφιβολίες αν ο ελληνικός λαός θα ήταν αντίθετος στη Συμφωνία των Πρεσπών, αν σε περίπτωση δημοψηφίσματος έμπαινε το ερώτημα «είστε υπέρ της μη υπογραφής της Συνθήκης και η γειτονική χώρα να εξακολουθήσει να ονομάζεται, όπως σήμερα, Μακεδονία ή είστε υπέρ της υπογραφής της Συμφωνίας και η γειτονική χώρα να αλλάξει το όνομά της σε Βόρεια Μακεδονία;».
Περαιτέρω, αναφορικά με τις παρεμβάσεις που θα δούμε το επόμενο διάστημα, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση προχωρά στην αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου από την εβδομάδα που έρχεται,  αλλά προωθεί και τη ρύθμιση παλαιών ασφαλιστικών εισφορών, τη ρύθμιση των χρεών στην εφορία και το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς των τραπεζών, ενώ η «νομοθετική παραγωγή» του επόμενου διμήνου θα είναι πυκνότερη και αποδοτικότερη.
Τέλος, ο κ. Βερναρδάκης σημειώνει ότι αυτές οι ευρωεκλογές δεν θα είναι εκλογές χαλαρής ψήφου.
Καταλήγοντας αναφέρει ότι «η δική μας εκτίμηση είναι ότι βρισκόμαστε σε φάση σημαντικής ανάκαμψης, η οποία συνεχίζεται σταθερά, επομένως έχουμε μια ασφάλεια για εκλογικό προβάδισμα σε όλων των ειδών τις εκλογές που θα γίνουν από τον Μάιο και μετά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης