Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει τεθεί τυπικά σε ισχύ – Δύο γραμμές στη ΝΔ

Κατρούγκαλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει τεθεί τυπικά σε ισχύ – Δύο γραμμές στη ΝΔ
Η Ελλάδα λέει ναι στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται οι όροι της Συμφωνίας είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Την θέση ότι τυπικά η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει ακόμα τεθεί σε ισχύ διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος κληθείς να σχολιάσει τις συνεχείς αναφορές του πρωθυπουργού Zoran Zaev περί Μακεδονίας.
«Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ μετά την κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής στο ΝΑΤΟ.
Όταν η Τουρκία δηλώνει ότι θα αναγνωρίσει την χώρα με το συνταγματικό της όνομα είναι σαν να λέει ότι θα την αποκαλεί Βόρεια Μακεδονία, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Κατρούγκαλος.
Κληθείς να σχολιάσει τη διαμαρτυρία και τα επεισόδια στην Θεσσαλονίκη όπου ήταν παρών και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, ο κ.Κατρούγκαλος επεσήμανε την ανάγκη να απομονωθούν οι ακραίες φωνές και να προστατευθούν οι θεσμοί.
Ο κ.Κατρούγκαλος έκανε λόγο για μεμονωμένες φωνές, ενώ αναφέρθηκε και στη βεβήλωση του εβραϊκού μνημείου, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει και πολιτική διάσταση σε αυτό γιατί αμφισβητείται ένα τεράστιο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το Ολοκαύτωμα».
« Το νέο χαρακτηριστικό της ακραίας ατζέντας είναι ότι υιοθετείται από δεξιά κόμματα» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος άσκησε στην κριτική στη ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι υπήρχαν δύο γραμμές μία του Αντώνη Σαμαρά και μία των ηπιότερων του κόμματος.
Παράλληλα ο κ.Κατρούγκαλος έκανε λόγο για έλλειψη πολιτικής ειλικρίνειας καθώς η Συμφωνία προβλέπει ότι η Ελλάδα λέει ναι στην ενταξιακή πορεία της Ε.Ε με προϋπόθεση ότι οι όροι της Συμφωνίας θα τηρούνται.
Σχετικά με το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, ο κ.Κατρούγκαλος είπε ότι είναι δύο οι στόχοι της ελληνικής πλευράς: η αποσυμφόρηση της έντασης στο Αιγαίο και η επανέναρξη του διαλόγου για τα σοβαρά ζητήματα που χωρίζουν τις δύο πλευρές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης