Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία μετόχων και επενδυτών για διάσωση της PG&E - Άνοδος στη μετοχή

Συμφωνία μετόχων και επενδυτών για διάσωση της PG&E - Άνοδος στη μετοχή
Συμφωνία μετόχων και επενδυτών για διάσωση της PG&E –
Σε συμφωνία για χρηματοδότηση ύψους 4 δισεκ. δολαρίων που θα βοηθήσει την PG&E να αποφύγει τη χρεοκοπία, συμφώνησαν σήμερα (28/1) μέτοχοι και επενδυτές της αμερικανικής ενεργειακής εταιρείας, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η PG&E ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στον μήνα πως θα υποβάλει αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της, λόγω των πιθανών αποζημιώσεων που προκύπτουν από τις φονικές πυρκαγιές της Καλιφόρνιας.
Από τον Νοέμβριο, η PG&E έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της κεφαλαιοποίησής της (περίπου το 90% σε ετήσια σύγκριση, μέχρι πριν λίγες ημέρες) και έχουν καταρρεύσει οι τιμές των ομολόγων της.
Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Νοέμβριο ξέσπασαν οι μεγαλύτερες πυρκαγιές στην ιστορία της Καλιφόρνιας, οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο τουλάχιστον 86 ανθρώπους, έκαναν στάχτη πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα και κατέστρεψαν 14.000 κατοικίες.
Όσο οι αρχές της Καλιφόρνιας πραγματοποιούν έρευνες για τον βαθμό που οι πυρκαγιές προκλήθηκαν από βραχυκύκλωμα ή άλλη βλάβη στα δίκτυα ηλεκτροδότησης της εταιρείας, οι αποζημιώσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 30 δισ. δολάρια.
Κατόπιν αιτήματος των αρχών της πολιτείας για άμεσες αλλαγές στην ανώτατη διοίκηση της PG&E, η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας υπέβαλε την παραίτησή της.
Στον απόηχο της είδησης, η μετοχή ενισχύεται άνω του 5% στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, με την κεφαλαιοποίηση να ξεπερνά ελαφρώς τα 6 δισεκ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης