Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Ανησυχητική η κατάσταση στη Βενεζουέλα - Η κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί με ειρηνικό τρόπο

ΟΗΕ: Ανησυχητική η κατάσταση στη Βενεζουέλα - Η κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί με ειρηνικό τρόπο
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres, τόνισε ότι ο Οργανισμός θα συνεχίσει να παραμένει προσηλωμένος στον λαό της Βενεζουέλας
Στο γεγονός ότι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών θα συνεχίσει να εργάζεται με την αποστολή της Βενεζουέλας στον ΟΗΕ, αναφέρθηκε σήμερα (29/1) ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Antonio Guterres, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «δεν είναι δουλειά μου να αποφασίζω ποιος είναι αρχηγός του κράτους».
Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ανέφερε ότι «εργαζόμαστε σε καθημερινή βάση με την αποστολή της Βενεζουέλας, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», προσθέτοντας παράλληλα ότι «η εστίαση παραμένει στον λαό της Βενεζουέλας».
Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Βενεζουέλα, ενώ επανέλαβε την έκκλησή του προς όλες τις πλευρές «να δεσμευτούν για περιεκτικό, αξιόπιστο και πολιτικό διάλογο ώστε να σντιμετωπίσουν την παρατεταμένη κρίση με ειρηνικά μέσα, με πλήρη σεβασμό απέναντι στο νόμο και τα ανθώπινα δικαιώματα».
Σημειώνεται ότι ο αυτοανακηρυχθέντας μεταβατικός πρόεδρος της χώρας Juan Guaido ζήτησε την επέμβαση του στρατού, ο οποίος ωστόσο - προς το παρόν - παραμένει πιστός στον πρόεδρο Nicolas Maduro.
Μάλιστα, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης υποσχέθηκε αμνηστία στους στρατιωτικούς που θα συνεργαστούν με στόχο την ανατροπή του Nicolas Maduro, ο οποίος εμφανίζεται ανυποχώρητος, απορρίπτοντας το τελεσίγαφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άμεση διεξαγωγή εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης