Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πολλαπλά μηνύματα Katainen (Αντιπρόεδρος ΕΕ): Οι αυξήσεις μισθών να συνδέονται με την παραγωγικότητα - Άμεση αντιμετώπιση των NPLs

Πολλαπλά μηνύματα Katainen (Αντιπρόεδρος ΕΕ): Οι αυξήσεις μισθών να συνδέονται με την παραγωγικότητα - Άμεση αντιμετώπιση των NPLs
Ο Katainen υπενθύμισε ότι οποιοδήποτε πισωγύρισμα στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων μειώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών
Σε απότομη προσγείωση της... κυβέρνησης προχώρησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Jyrki Katainen, υποβαθμίζοντας αφενός το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού και αφετέρου τονίζοντας την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των NPLs αλλά και της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων.
«Η Ελλάδα έχει φυσικά το δικαίωμα να αυξήσει τον μισθό, αλλά αυτό πρέπει να συμβαδίζει και με την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
Γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί που λαμβάνουν χαμηλούς μισθούς, αλλά αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα.
«Η συμβουλή της Κομισιόν σε όλες τις χώρες είναι οι αυξήσεις να συνδέονται με την παραγωγικότητα.
Σε διαφορετική περίπτωση, δεν είναι βιώσιμη η αύξηση των μισθών» τόνισε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τη στάση της Κομισιόν στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, ο Katainen απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση και υποστήριξε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει την αύξηση του κατώτατου μισθού, μόλις λάβει τα απαραίτητα έγγραφα».

Κόκκινα δάνεια και μεταρρυθμίσεις

Παράλληλα, ο Katainen αναφέρθηκε στο θέμα των κόκκινων δανείων υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, καθώς είναι κι ένα από τα εμπόδια για την ανάπτυξη.
Τέλος, υπογράμμισε ότι η Κομισιόν αναμένει και από αυτήν, αλλά και από την επόμενη κυβέρνηση, τη συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, καθώς είναι αναγκαίες για την ελληνική οικονομία και δεν αποτελούν μέτρα λιτότητας, ενώ υπενθύμισε ότι οποιοδήποτε πισωγύρισμα στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων μειώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης