Τελευταία Νέα
Διεθνή

JPMorgan: Στα 3,5 δισ. δολ. ο ισολογισμός της Fed μετά το τέλος της ομαλοποίησης νομισματικής πολιτικής

JPMorgan: Στα 3,5 δισ. δολ. ο ισολογισμός της Fed μετά το τέλος της ομαλοποίησης νομισματικής πολιτικής
Η εκτίμηση της JPMorgan για την ομαλοποίησης νομισματικής πολιτικής από τη Federal Reserve
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) θα βάλει τέλος στη συρρίκνωση του ισολογισμού της, που διογκώθηκε από τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης στα 4,5 τρισεκ. δολάρια, όταν φθάσει τα 3,5 τρισεκ. δολάρια, εκτιμά σε έκθεσή της η J.P. Morgan.
Παράλληλα, η αμερικανική τράπεζα αναμένει η Fed να αφήσει επιπλέον αποθεματικά ύψους 1 τρισεκ. δολαρίων για το τραπεζικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών, ποσό διπλάσιο σε σύγκριση με την αρχική εκτίμηση.
Οι ανησυχίες σχετικά με το αυξανόμενο κόστος δανεισμού για τις τράπεζες, έχουν προκαλέσει εικασίες για το αν η Fed σταματήσει νωρίτερα του αναμεομένου τη συρρίκνωση του ισολογισμού της, ο οποίος αποτελείται κυρίως από κρατικά ομόλογα και στεγαστικά δάνεια.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ξεκίνησε τη συρρίκνωση του ισολογισμού το τέταρτο τρίμηνο του 2017, ενώ είχε βάλει ήδη μπρος τις αυξήσεις επιτοκίων από τον Δεκέμβριο του 2015 (στο 2,25%-2,50% το τρέχον εύρος επιτοκίων).
Η J.P. Morgan αναμένει η Fed να προχωρήσει σε προσαρμογές σε ό,τι αφορά στην ομαλοποίηση του ισολογισμού, έως το ερχόμενο το καλοκαίρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης