Τελευταία Νέα
Οικονομία

Süddeutsche Zeitung: Η έξοδος στις αγορές δεν σημαίνει επιστροφή στην κανονικότητα - Η Ελλάδα εξαρτάται από ΔΝΤ και Ευρώπη

Süddeutsche Zeitung: Η έξοδος στις αγορές δεν σημαίνει επιστροφή στην κανονικότητα - Η Ελλάδα εξαρτάται από ΔΝΤ και Ευρώπη
«Η Ελλάδα εξαρτάται ακόμα από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας» επισημαίνει η Süddeutsche Zeitung
Το αφήγημα της ελληνικής κυβέρνησης για επιστροφή στην κανονικότητα καταρρίπτει η Süddeutsche Zeitung, σχολιάζοντας ότι η έκδοση ομολόγου δεν σημαίνει και επιστροφή στην κανονικότητα.
«Οι οικονομικές αγορές δείχνουν και πάλι λίγη εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της Ελλάδας.
Βρέθηκαν αρκετοί επενδυτές που ήθελαν το ομόλογο που εξέδωσε το ευρωπαϊκό αυτό κράτος με τα τόσα οικονομικά προβλήματα…
Ωστόσο αυτό δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί επιστροφή στην κανονικότητα.
Η Ελλάδα εξαρτάται ακόμα από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας» επισημαίνεται στο δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «οι επενδυτές δίνουν φρέσκο χρήμα στην Αθήνα».
Στο δημοσίευμα περιλαμβάνονται και δηλώσεις του επικεφαλής της χρηματιστηριακής εταιρείας Beta Securities, Τάκη Ζαμάνη, ο οποίος υποστηρίζει ότι «η επιστροφή στις χρηματαγορές χωρίς τη βοήθεια των πιστωτών και χωρίς εγγυήσεις αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την Ελλάδα».
Ο ίδιος τονίζει το μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών, αναφέροντας ότι η ζήτηση για το πενταετές ομόλογο υπερκαλύφθηκε τέσσερις φορές, με αποτέλεσμα το επιτόκιο να διαμορφωθεί στο 3,6%, χαμηλότερα δηλαδή από το αναμενόμενο 3,75-3,87%.
«Εάν η χώρα τηρήσει αυστηρή δημοσιονομική πολιτική, το επιτόκιο θα είναι χαμηλότερο στην επόμενη έκδοση ομολόγου, πράγμα που θα μειώσει το κόστος δανεισμού του κράτους», εκτιμά ο κ. Ζαμάνης και προσθέτει: «Η Ελλάδα θα ήθελε να αντλήσει από τις αγορές το 2019 περίπου 7 δισ. ευρώ και είναι αρκετά πιθανό να τα καταφέρει».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης