Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurostat: Σε χαμηλά 8 μηνών υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο 2019, στο 1,4%

Eurostat: Σε χαμηλά 8 μηνών υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο 2019, στο 1,4%
Τα στοιχεία για τον ετήσιο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, καθώς οι εμπορική διαμάχη ΗΠΑ και Κίνας, και η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit εξακολουθούν να επηρεάζουν την ενιαία νομισματική ένωση.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 1,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι 1,6% τον Δεκέμβριο του 2018.
Παράλληλα, ο δείκτης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ μηνών, ενώ τα στοιχεία για τον ΔΤΚ επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τα υψηλότερα ποσοστά ανόδου αναμένονται στον τομέα της ενέργειας (2,6%) καθώς και στον τομέα τροφίμων, ποτών και καπνού (1,8%).
Ο τομές υπηρεσιών αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,6% ενώ ο τομέας των μη ενεργειακών βιομηχανικών αγαθών ενδέχεται να καταγράψει οριακή άνοδο κατά 0,3%.
Εξαιρουμένων των τιμών ενέργειας, τροφίμων, ποτών και καπνού, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 1,1% για τον ίδιο μήνα, έναντι 1% τον Δεκέμβριο του 2018, επιβεβαιώνοντας επίσης τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της προηγούμενης εβδομάδας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναφέρθηκε στους αυξημένους κινδύνους για την οικονομία της Ευρωζώνης, με ορισμένους αναλυτές να εκτιμούν ότι η τράπεζα θα μπορούσε να προχωρήσει σε νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας αργότερα εντός του έτους, σε περίπτωση που οι κίνδυνοι παραμείνουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης