Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην αγορά των αθλητικών ειδών εισέρχονται τα Αττικά Πολυκαταστήματα

Στην αγορά των αθλητικών ειδών εισέρχονται τα Αττικά Πολυκαταστήματα
Τρεις είναι οι επενδυτές που θέλουν τις μετοχές που κατείχε η Folli Follie
Σε νέα  …ρότα τα Αττικά Πολυκαταστήματα μετά την βίαιη έξοδο της Folli - Follie από το μετοχικό σχήμα της εταιρείας.
Η αποχώρηση της οικογένειας  Κουτσολιούτσου, επι της ουσίας απελευθερώνει τους βασικούς μετόχους κκ Λαμπρόπουλο, Τσουβελεκάκη και Σγουμπόπουλο, οι οποίοι διαπιστώνουν στην πράξη αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός «κάθε εμπόδιο για καλό».
Στο κατώφλι των Αττικά Πολυκαταστημάτων βρίσκονται ήδη τρεις ξένοι επενδυτές που διεκδικούν, ο καθένας για τον εαυτό του, συνεργασία στρατηγικού χαρακτήρα με τη διοίκηση της εταιρείας.
Οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο αλλά η τελική συμφωνία θα ανοίξει διάπλατα την πόρτα σε ένα επενδυτή ενώ οι άλλοι δύο εάν παραμείνουν στην Ελλάδα θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους σε άλλη κατεύθυνση.
Η διοίκηση των Αττικά Πολυκαταστημάτων δεν κάνει «μυστική» διπλωματία έναντι των επενδυτών καθώς προσπαθεί να αξιοποιήσει την ευκαιρία προς το συμφέρον όλων.
Ανάμεσα στους επενδυτές είναι η βρετανική SportsDirect που να σημειωθεί εμφανίσθηκε στη διαδικασία του πλειστηριασμού των μετοχών της Folli - Follie αλλά την τελευταία στιγμή απέσυρε το ενδιαφέρον της λόγω της κατάθεσης αιτήματος της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών στο Πρωτοδικείο Αθηνών για ακύρωση του πλειστηριασμού.
Το σχετικό αίτημα κατατέθηκε στις 29 Ιανουαρίου και αναμένεται η έκδοση της απόφασης.
Από την πλευρά της, η διοίκηση της εταιρείας είχε νομική εκπροσώπηση στην εκδίκαση και συμπαρατάχθηκε με τους νομικούς της Εθνικής Τράπεζας και της Folli - Follie.
To βασικό τους επιχείρημα ήταν ότι οι μετοχές ήταν περιουσιακό  στοιχείο θυγατρικών  της εισηγμένης.
Η διοίκηση συζητά με τους επενδυτές και σχεδιάζει έχοντας ως δεδομένο  ότι ο πλειστηριασμός δεν θα ακυρωθεί και θα ακολουθήσει σύντομα και το υπόλοιπο 25% που διακράτησε η Εθνική Τράπεζα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο επενδυτές από τους τρεις επενδυτές έχουν οικονομική ευρωστία αλλά τα Αττικά Πολυκαταστήματα θέλουν επενδυτή με ομοειδή δραστηριότητα και όχι ένα απλό χρηματοδότη.
Άλλωστε στα ταμεία της εταιρεία Αττικά Πολυκαταστήματα υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 50 εκατ. ευρώ.
Η παρουσία των επενδυτών σε συνδυασμό με τα σημαντικά κεφάλαια που ήδη διαθέτει η εταιρεία τις επιτρέπουν να κάνει το επόμενο εμπορικό  βήμα που είναι η είσοδό της στην αγορά των αθλητικών ειδών εκτός του Αττικά Πολυκατάστημα.
Πρόκειται για νέα δραστηριότητα η οποία θα πάρει σάρκα και οστά μέχρι τον Ιούνιο του 2019.  
Τα Αττικά Πολυκαταστήματα κινήθηκαν εντός των στόχων του 2018 με τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται σε 197 εκατ. ευρώ.
Οι καταναλωτές σταδιακά βρίσκουν τον βηματισμό τους χάρη και στη νέα πολιτική που διαμορφώνει η εταιρεία, η οποία αποδίδει καρπούς.
Στην περίοδο της κρίσης χάθηκε το 40% του τζίρου ενώ  τα τελευταία χρόνια ανέκτησε τα 2/3 του χαμένου κύκλου εργασιών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταναλωτές ήταν φειδωλοί την περίοδο των εορτών  δημιουργώντας μια εικόνα ισορροπίας σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2017.
Πάντως τον πρώτο μήνα του έτους, οι καταναλωτές ήταν εγκρατείς με τις αγορές  τους ενώ η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών κράτησε κλειστό το Πολυκατάστημα όταν όλα ήταν ανοικτά.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης