Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βερναρδάκης: Κινούμαστε με βάση τον προγραμματισμό μας για εκλογές τον Οκτώβριο και όχι τον Μάιο

Βερναρδάκης: Κινούμαστε με βάση τον προγραμματισμό μας για εκλογές τον Οκτώβριο και όχι τον Μάιο
Ο κ. Βερναρδάκης επισημαίνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών λειτούργησε ως καταλύτης στο κομματικό και πολιτικό σύστημα
«Εμείς κινούμαστε με βάση τον προγραμματισμό μας για εκλογές τον Οκτώβριο. Τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει. Αντίθετα φαίνεται ότι ο χρόνος κυλά υπέρ μας γιατί αρχίζουν να φαίνονται οι κοινωνικές μας μεταρρυθμίσεις και τα οικονομικά μας μέτρα.
Μια ταυτόχρονη διεξαγωγή εκλογών θα θόλωνε το κλίμα τόσο των ίδιων των ευρωεκλογών όσο και των εθνικών εκλογών που θα έχουν ως βασικό δίλημμα “λιτότητα και αυταρχισμός ή κοινωνικό κράτος και δικαιώματα”» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».
Επισημαίνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών λειτούργησε ως καταλύτης στο κομματικό και πολιτικό σύστημα και «βοηθούσης και της ΝΔ που ταυτίστηκε με τις πιο σκοταδιστικές και εθνικιστικές απόψεις», δημιούργησε «μια διαιρετική τομή μεταξύ των δυνάμεων της προόδου και της σοβαρότητας έναντι των δυνάμεων του αναχρονισμού και της γραφικότητας».
Θεωρεί ότι η αντιπολίτευση «βιώνει ίσως τη χειρότερη πολιτική στιγμή της» καθώς παρά το ότι «πίστευε ότι με την αποχώρηση των ΑΝΕΛ θα προκαλέσει ζήτημα νομιμοποίησης» η κυβέρνηση «πήρε κανονική ψήφο εμπιστοσύνης, προκάλεσε την αντιπολίτευση με πρόταση μομφής που βεβαίως δεν τόλμησε, κέρδισε τη κρίσιμη μάχη για τη Συμφωνία, ενώ στις διαδικαστικές αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και το φορμαλισμό του Ευ. Βενιζέλου ο οποίος λειτουργεί ως άτυπος πολιτικός σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη θα απαντά με ονομαστική ψηφοφορία για όλα τα νομοθετήματα».
Ο Χρ. Βερναρδάκης διευκρινίζει ότι η «πρόσκληση Τσίπρα» δεν αφορά «στενά μια Κεντροαριστερά», αλλά «όλες τις προοδευτικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις και στοχεύει σε ένα πρόγραμμα δημοκρατικής και προοδευτικής διακυβέρνησης με πυρήνα την αντιμετώπιση των πολιτικών λιτότητας και τον ριζικό θεσμικό εκσυγχρονισμό της κοινωνίας».
Θεωρεί ότι ο Π. Καμμένος «έχει εμπλακεί σε ένα κυνήγι μαγισσών» και ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «είναι άδικος και χάνει τον αυτοέλεγχο», προκαλώντας φθορά «μόνο στον εαυτό του και το κόμμα του και όχι στην κυβέρνηση», ενώ, επιπλέον «αδικεί τον εαυτό του μετά από τέσσερα χρόνια πολύ καλής συνεργασίας».
Ο υπουργός Επικρατείας με αφορμή ερώτηση για την ταυτόχρονη αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του υποκατώτατου και την έξοδο στις αγορές, απάντησε ότι «δειλά-δειλά έχει αρχίσει να φαίνεται μια βελτίωση της οικονομικής καθημερινότητας των νοικοκυριών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης