Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με δημοψήφισμα στις 26/5 επιδιώκει ο Macron να επιλύσει την κρίση με τα «κίτρινα γιλέκα»

Με δημοψήφισμα στις 26/5 επιδιώκει ο Macron να επιλύσει την κρίση με τα «κίτρινα γιλέκα»
O Macron εξετάζει πιθανή διοργάνωση του δημοψηφίσματος στις 26 Μαΐου, την ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών
Το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος στη Γαλλία εξετάζει ο Emmanuel Macron σε μία προσπάθεια να επιλύσει την κοινωνικο-οικονομική κρίση, η οποία προκάλεσε το κύμα διαδηλώσεων των «Κίτρινων Γιλέκων» σε εθνικό επίπεδο.
Μάλιστα αξιωματούχοι έχουν ήδη ξεκινήσει προετοιμασίες για τη διενέργειά του σε περίπτωση που ο πρόεδρος δώσει το «πράσινο φως», αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Journal du Dimanche επικαλούμενο πηγές με γνώση του ζητήματος.
Σύμφωνα με τις πηγές, ο Macron εξετάζει πιθανή διοργάνωση του δημοψηφίσματος στις 26 Μαΐου, την ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών, και οι πιθανότητες να συμβεί αυτό τη συγκεκριμένη ημέρα είναι «πολύ μεγάλες».
Οι πηγές επισημαίνουν ότι η υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τις εκλογές και τα δημοψηφίσματα στο γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών  -έχει ήδη κρατήσει τους φακέλους και τα ψηφοδέλτια που χρειάζονται για το δημοψήφισμα και αναμένουν το «πράσινο φως» από τον πρόεδρο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Macron είναι σχεδόν αποφασισμένος για το δημοψήφισμα, ωστόσο το έντυπο δεν δημοσιεύει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ίδιο το δημοψήφισμα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης