Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Η πρόσφατη ανάκαμψη του S&P 500 παραπέμπει στο 2000 και 2007

tags :
JP Morgan: Η πρόσφατη ανάκαμψη του S&P 500 παραπέμπει στο 2000 και 2007
Δεν θεωρείται απαραίτητο ότι εικόνες του 2000 και του 2007 παραπέμπουν σε bear αγορές
Οι αγορές κινούνται ανοδικά κατά το νέο έτος με τον S&P 500  να παρουσιάζει τον καλύτερο Ιανουάριο των τελευταίων τριών 10ετιών.
Την αισιοδοξία των επενδυτών ενίσχυσαν και τα καλύτερα από το αναμενόμενο εταιρικά κέρδη αλλά και η Fed που αναμένεται να αποσύρει τα σχέδια της για αύξηση των επιτοκίων.
Ο S&P 500 ενισχύεται κατά περισσότερο από 15% από το χαμηλό κλείσιμο της 24ης Δεκεμβρίου, ενώ ο στρατηγικός αναλυτής της JP Morgan εκτιμά ότι αναμένονται νέα υψηλά.
«Είναι σαφές ότι υπάρχει μια πολύ καλά προσδιορισμένη στήριξη που διατηρήθηκε για το μεγαλύτερο μέρος του έτους και μια δικαιολογημένη βίαιη διάσπαση τον Δεκέμβριο» δήλωσε ο Jason Hunter.
«Η ανάκαμψη που σημειώνεται παραπέμπει στο 2000 και στο 2007, αλλά θα πρέπει να τονίσω ότι μπορείς να παρατηρήσεις αυτή την εικόνα και σε περιβάλλοντα που δεν έχουν σχέση με τις bear αγορές» εξήγησε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ιστορικά όταν η αγορά είναι υπερπουλημένη όταν ήταν τον Δεκέμβριο, οι επόμενοι 6 με 12 μήνες αναμένεται να έχουν θετική τάση.
Ο αναλυτής της JP Morgan επεσήμανε ότι δεν υπάρχει πραγματική διαφορά στην πορεία της τιμής σε μια bear αγορά ή σε μια bull αγορά σε ένα ευμετάβλητο περιβάλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης