Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ετοιμάζουν μεταγραφές βουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ - Η αινιγματική δήλωση Βούτση - Βερναρδάκης: Θα μελετηθεί, εάν χρειαστεί

Ετοιμάζουν μεταγραφές βουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ - Η αινιγματική δήλωση Βούτση - Βερναρδάκης: Θα μελετηθεί, εάν χρειαστεί
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους έξι βουλευτές -μεταξύ των οποίων και δύο των ΑΝΕΛ- οι οποίοι στήριξαν την κυβέρνηση στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης
Τον δρόμο για μεταγραφές βουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ έστρωσαν ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αλλά και ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στους 6 «πρόθυμους»: Έλενα Κουντουρά, Βασίλη Κόκκαλη, Κατερίνα Παπακώστα, Θανάση Παπαχριστόπουλο, Σπύρο Δανέλλη και Κώστα Ζουράρι.
«Δεν σχολιάζω... Κοντός ψαλμός...» φέρεται να δήλωσε ο κ. Βούτσης αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ένταξης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ των ανεξάρτητων βουλευτών που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, ο κ. Βερναρδάκης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσχώρησης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις εκλογές, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν αισθάνεται ότι βρίσκεται υπό πίεση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πλειοψηφία των 151 θα φανεί στη βουλή.
«Θα μελετηθεί και το σενάριο προσχώρησης αν χρειαστεί των 6 που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε για να προσθέσει ότι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα εκφραστεί η διεύρυνση που επιδιώκει το κόμμα.
Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι η προσχώρησε των εν λόγω βουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς κάποιοι εξ αυτών ανήκουν στην ΚΟ των ΑΝΕΛ και θεωρούνται απαραίτητοι για τη μη διάλυση της ΚΟ.
Ο λόγος για τους κκ. Παπαχριστόπουλο και Ζουράρι.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης