Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard & Poor’s: Η αύξηση της κερδοφορίας η μεγαλύτερη πρόκληση για την Deutsche Bank

Standard & Poor’s: Η αύξηση της κερδοφορίας η μεγαλύτερη πρόκληση για την Deutsche Bank
Αμετάβλητη διατήρησε η Standard & Poor's την αξιολόγησή της για την Deutsche Bank
Αμετάβλητη διατήρησε η Standard & Poor's την αξιολόγησή της για την Deutsche Bank, ωστόσο προειδοποίησε ότι η αύξηση της κερδοφορίας είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας.
Σημειώνεται ότι οι αξιολογήσεις της Deutsche Bank έχουν βρεθεί υπό πίεση, καθώς η τράπεζα υλοποιεί ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης υπό τον νέο διευθύνοντα σύμβουλό της, Christian Sewing, ο οποίος ανέλαβε τον περασμένο Απρίλιο.
Τα κέρδη της τράπεζας για το τέταρτο τρίμηνο του 2018, που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή (1/2), «επιβεβαιώνουν την άποψή μας ότι η μεγαλύτερη πρόκληση της διοίκησης είναι να βελτιωθεί η κερδοφορία και να ενισχυθεί το franchise της τράπεζας», αναφέρει σε σημερινή (4/2/2019) δήλωσή της η S&P.
Η Deutsche ανακοίνωσε μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ζημία για το τέταρτο τρίμηνο του 2018, ενώ η επενδυτική της μονάδα αποδυναμώθηκε, επισκιάζοντας τα πρώτα της ετήσια κέρδη σε τέσσερα χρόνια.
Η S&P, η οποία αξιολογεί τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Deutsche Bank με «BBB+», μετά την περσινή υποβάθμισή της από «A-», ανέφερε ότι οι δικαστικές διαφορές και οι ρυθμιστικοί κίνδυνοι της τράπεζας έχουν μειωθεί σημαντικά.
«Αλλά (…) οι δυσμενείς ροές ειδήσεων εξακολουθούν να υπονομεύουν τις προσπάθειες της διοίκησης να βελτιώσει την σταθερότητα», ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης.
Στελέχη έχουν επισημάνει ότι οι αρνητικές ειδήσεις σχετικά με τις επιδρομές της αστυνομίας στην τράπεζα τον Νοέμβριο, έπληξαν τις δραστηριότητες της τράπεζας.
Σημειώνεται ότι η Moody's ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τα κέρδη της Deutsche ήταν σύμφωνα με τις προσδοκίες, ωστόσο προειδοποίησε ότι η ικανότητα της τράπεζας να αποκαταστήσει και να σταθεροποιήσει τα έσοδά της στα επόμενα τρίμηνα «θα είναι υψίστης σημασίας για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία του σχεδίου αναδιάρθρωσής της», το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.
Από την πλευρά της, η Fitch ανέφερε ότι το αρνητικό της outlook για την Deutsche «αντικατοπτρίζει την άποψή μας ότι συνεχίζει να αντιμετωπίζει προκλήσεις στην επίτευξη των στρατηγικών της στόχων το 2019, ιδίως όσον αφορά τη βελτίωση της κερδοφορίας της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης