Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Πιθανές έως και δύο αυξήσεις των επιτοκίων το 2019 από τη Fed

tags :
BlackRock: Πιθανές έως και δύο αυξήσεις των επιτοκίων το 2019 από τη Fed
Η Fed θα ήθελε να αυξήσει τα επιτόκια μία έως δύο φορές φέτος και θα το κάνει εάν ο πληθωρισμός ανεβάσει ταχύτητα, δήλωσε ο Rick Rieder της BlackRock
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα ήθελε να αυξήσει τα επιτόκια μία έως δύο φορές φέτος και θα το κάνει εάν ο πληθωρισμός ανεβάσει ταχύτητα, δήλωσε ο Rick Rieder της BlackRock Inc. στο «Reuters».
Ο Rieder, ο οποίος είναι επικεφαλής επενδύσεων παγκόσμιου σταθερού εισοδήματος στον μεγαλύτερο διαχειριστή χαρτοφυλακίου στον κόσμο, δήλωσε ότι οι αγορές αναμένουν ότι η επόμενη κίνηση της Fed αναφορικά με τα επιτόκια θα είναι μια μείωσή τους.
Πολλοί επενδυτές προβλέπουν ύφεση μέχρι το 2020, ωστόσο, σύμφωνα με τον Rieder, υπάρχει περιορισμένη βάση για μια τέτοια υπόθεση.
«Η Fed θα ήθελε ακόμα να προχωρήσει σε μία ή δύο αυξήσεις των επιτοκίων», δήλωσε ο Rieder, σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο «Reuters».
«Η ερμηνεία των αγορών είναι λίγο ακραία», τόνισε ο ίδιος.
Όπως σχολιάζει το «Reuters», οι απόψεις του Rieder σχετικά με τη Fed και τις χρηματοπιστωτικές αγορές παρακολουθούνται ευρέως.
Σημειώνεται ότι η BlackRock διαχειριζόταν 5,98 τρισ. δολ. στο τέλος του 2018, με το ένα τρίτο αυτών να είναι σε ομόλογα.
Ο Rieder υποστηρίζει από τον περασμένο Οκτώβριο ότι η Fed θα μπορούσε, θα έπρεπε και θα παύσει τις αυξήσεις των επιτοκίων λόγω του πληθωρισμού.
Ωστόσο, όπως δήλωσε, το δεύτερο εξάμηνο του έτους προσφέρει συνήθως ισχυρότερα οικονομικά στοιχεία και θα μπορούσε να ανοίξει ένα παράθυρο για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων στις συνεδριάσεις της Fed τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο ή τον Δεκέμβριο.
Ο Rieder δήλωσε ακόμη ότι η Fed θα πρέπει να κινηθεί για να τερματίσει τη μείωση των ομολόγων της.
«Ενώ τα 4 τρισ. δολ. ακούγονται πολύ μεγάλος αριθμός, η οικονομία των ΗΠΑ είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός», δήλωσε ο Rieder, δεδομένου ότι το ετήσιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των ΗΠΑ υπολογίζεται σε περίπου 20 τρισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης