Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τροπολογία από Δημοκρατική Συμπαράταξη για την προστασία της α' κατοικίας

Τροπολογία από Δημοκρατική Συμπαράταξη για την προστασία της α' κατοικίας
«Η Κυβέρνηση βαυκαλίζεται ότι τελείωσαν οι δεσμεύσεις που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας αλλά διαψεύδεται από την πραγματικότητα» σχολιάζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη
Τροπολογία για την παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους μαζικούς πλειστηριασμούς έως το τέλος του 2019 κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομαδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Όπως αναφέρει το κείμενο της τροπολογίας, όπου υπογράφει πρώτη η Φώφη Γεννηματά «η Κυβέρνηση βαυκαλίζεται ότι τελείωσαν οι δεσμεύσεις που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας αλλά διαψεύδεται από την πραγματικότητα.
Εδώ και καιρό αδυνατεί να συντάξει νομοσχέδιο για το πρόβλημα των κόκκινων δανείων λόγω ασυμφωνίας με τους θεσμούς.
H παράταση των δύο μηνών που δόθηκε με την ΠΝΠ στην ισχύ των διατάξεων του ν.3869/10 απέβη ουσιαστικά άκαρπη, αφού οι περισσότερες τράπεζες εκμεταλλεύονται την άμεση λήξη της ισχύος του και δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματα των δανειοληπτών για την παροχή των εγγράφων που είναι απαραίτητα προκειμένου να προσφύγουν στα Ειρηνοδικεία και να οριστεί δικάσιμος».
Σύμφωνα με την τροπολογία, οι δανειολήπτες αιτούντες της ρύθμισης θα μπορούν να ζητήσουν την εξαίρεση της κύριας κατοικίας τους από τη ρευστοποίηση της περιουσίας τους, στην περίπτωση που δεν ικανοποιήθηκε από τη δίμηνη παράταση που θεσπίστηκε με προηγούμενες διατάξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης