Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -1,6% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο του 2018

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -1,6% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο του 2018
Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο των βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία κατά +0,3% για τον Δεκέμβριο του 2018
Περαιτέρω πτώση κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία για τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (6/2) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, εν μέσω σημαντικής μείωσης στις παραγγελίες εκτός Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά -1,6% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2018, διευρύνοντας την πτώση του -0,2% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο των βιομηχανικών παραγγελιών κατά +0,3%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά -7%, έναντι ετήσιας πτώσης -3,4% τον Νοέμβριο του 2018.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι εγχώριες παραγγελίες υποχώρησαν κατά -0,6% ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση του σχετικού δείκτη στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στο -2,3%.
Παρά το γεγονός ότι οι νέες παραγγελίες από τις χώρες της Ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά +3,2%, η άνοδος αντισταθμίστηκε από την πτώση της τάξεως του -5,5% που σημειώθηκε στις νέες παραγγελίες από τις υπόλοιπες χώρες.
Μεταξύ των υποδεικτών, η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στον τομέα καταναλωτικών αγαθών, και συγκεκριμένα κατά -4,2%, την ίδια στιγμή που οι παραγγελίες κεφαλαιουχικών αγαθών υποχώρησαν κατά -2,5%.
«Η περίοδος ξηρασίας στη γερμανική βιομηχανία φαίνεται ότι συνεχίζεται», σχολίασε το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, προσθέτοντας ότι «οι πρόσφατοι δείκτες προοπτικών δείχνουν επίσης υποτονικής βιομηχανική δραστηριότητα στις αρχές του έτους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης