Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης: Θα είμαστε οι νικητές στις εκλογές του Οκτωβρίου – Ηγεμονική η παρουσία μας και στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές

Ζαχαριάδης: Θα είμαστε οι νικητές στις εκλογές του Οκτωβρίου – Ηγεμονική η παρουσία μας και στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές
Το μεγάλο δίλημμα των εκλογών είναι ή συνεχίζουμε ή έχουμε παλινόρθωση των συμφερόντων υπογράμμισε ο κ.Ζαχαριάδης
Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι και πάλι ο νικητής των εκλογών του Οκτωβρίου του 2019 διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης.
«Εμείς θα είμαστε οι νικητές στις επόμενες εκλογές του Οκτώβρη.
Θα καταγράψουμε ηγεμονική παρουσία και στις εκλογές του Μαΐου και στην αυτοδιοίκηση τα σχήματα τα οποία θα υποστηρίξουμε αλλά και στις ευρωεκλογές όπου τα διακυβεύματα είναι μεγάλα και θα διαμορφώσουμε με αυτό τον τρόπο το νέο τοπίο.
Θέλω να πω και το εξής, διότι αυτό θα μπορούσα να το πω σε οποιοδήποτε χρόνο, είναι μία απάντηση που είναι περισσότερο σύνθημα παρά περιεχόμενο.
Η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού δεν συντελείται κατά τη γνώμη μου από τα πάνω, δηλαδή τι θα πει ο Τσίπρας, τι θα πει ο Μητσοτάκης, τι θα πει η κα. Γεννηματά.
Η γνώμη μου είναι ότι υπάρχουν κοινωνικές διεργασίες και αναδιατάξεις σε δύο κατευθύνσεις.
Η μία κατεύθυνση λέει ότι θέλουμε να συνεχίσουμε με μία ευρεία προοδευτική πολιτική που να στηρίζει τους φτωχούς, τους αδύναμους, τα κοινωνικά δικαιώματα, το κοινωνικό κράτος, την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, την πορεία της χώρας έξω από τα συμφέροντα, τη διαπλοκή και όλα αυτά που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και ένα ρεύμα το οποίο είναι αναχρονιστικό, είναι ακραία συντηρητικό, είναι ακραία νεοφιλελεύθερο και εκφράζει την Ελλάδα που μας χρεοκόπησε μέχρι το 2009 με τα ποικιλώνυμα συμφέροντα.
Αυτές οι δύο τάσεις πιέζουν τις πολιτικές ηγεσίες και το πολιτικό προσωπικό της χώρας να πάρει θέση στο νέο τοπίο.
Με αυτή την έννοια, ο χώρος μου, το κόμμα μου, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εμπλακεί σε αυτές τις διεργασίες με ρόλο και λόγο πολιτικά ηγεμονικό.
Άρα, το μεγάλο ερώτημα και το μεγάλο δίλημμα στις εκλογές θα είναι ή συνεχίζουμε μπροστά τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι τον Οκτώβριο του 2023 ή έχουμε παλινόρθωση των συμφερόντων, των ακραίων συντηρητικών στοιχείων.
Ή μπροστά ή παλινόρθωση.
Μόνο μπροστά, αυτό λέμε» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος έκανε λόγο για μεγάλες αλλαγές στην εγχώρια πολιτική σκηνή.
«Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε μετάβαση.
Όπως το πολιτικό σύστημα αναδιατάχθηκε και ανακατατάχθηκε όταν η χώρα μπήκε στα μνημόνια με τεκτονικές αλλαγές και μετακινήσεις, κατά τη γνώμη μου αντίστοιχες αλλαγές και μετακινήσεις συντελούνται και σήμερα.
Η έξοδος από τα μνημόνια, η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και η επίλυση ενός μείζονος ζητήματος εξωτερικής πολιτικής δημιουργεί σίγουρα νέες συνθήκες και κατά τη γνώμη μου είναι ολέθριο λάθος πολιτικό όλα να ερμηνεύονται με όρους συμφέροντος, καρέκλας, εξουσίας ή οτιδήποτε άλλο προσπαθεί να δώσει ως ερμηνεία ένα τμήμα της αντιπολίτευσης και ένα τμήμα των media για να ευτελίσει την κουβέντα» υποστήριξε ο κ.Ζαχαριάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης