Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Νέο παγκόσμιο κέντρο καινοτομίας από την ΑΧΑ

tags :
Νέο παγκόσμιο κέντρο καινοτομίας από την ΑΧΑ
Η ΑΧΑ εγκαινίασε στο 17ο διαμέρισμα του Παρισιού το νέο παγκόσμιο κέντρο της για την καινοτομία, τα δεδομένα και τις αναδυόμενες τεχνολογίες
Αποδεικνύοντας τη στρατηγική της επικέντρωση στην τεχνολογία και την καινοτομία, η ΑΧΑ δημιούργησε το «Java», το παγκόσμιο κέντρο καινοτομίας της, το οποίο αποτελεί έναν agile χώρο τεχνολογίας, σχεδιασμένο με σεβασμό προς το περιβάλλον.
Στόχος του είναι να προωθήσει νέες μεθόδους εργασίας και να φιλοξενήσει όλα τα νεοσύστατα τμήματα καινοτομίας και τεχνολογίας του Ομίλου.
ΑΧΑ Next και ΑΧΑ REV: 2 κύριοι σταθμοί για την ενδυνάμωση της καινοτομίας
Από το 2015 η ΑXA ενισχύει τις προσπάθειές της για καινοτομία μέσα από ένα ολοκληρωμένο παγκόσμιο οικοσύστημα, για το οποίο έχει ήδη επενδύσει πάνω από 1 δις ευρώ.
Η 1η Ιανουαρίου σηματοδότησε έναν σημαντικό σταθμό σε αυτή την παγκόσμια στρατηγική του Ομίλου, καθώς συστήθηκε επίσημα η ΑΧΑ Next, μία νέα εταιρεία, αφιερωμένη στην καινοτομία και τη δημιουργία νέων υπηρεσιών και επιχειρηματικών μοντέλων, για την ενδυνάμωση της ασφαλιστικής κάλυψης.
Κύριοι τομείς δραστηριότητας της ΑΧΑ Next είναι η Υγεία, η Platform Economy, η επιχειρηματική συνέχεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η κινητικότητα (mobility).
Παράλληλα, ο παγκόσμιος ηγέτης προχώρησε στη δημιουργία της AXA REV (Research, Engineering & Vision), μίας ομάδας που συνδυάζει αφενός τις ενέργειες του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης, αφετέρου την τεχνογνωσία στην επεξεργασία δεδομένων, τις πλατφόρμες και τις αναδυόμενες τεχνολογίες.
Κύρια επιδίωξη της συγκεκριμένης δομής είναι η δημιουργία ενός πλαισίου για την καλύτερη διαχείριση δεδομένων (data management), στηρίζοντας τις Εταιρείες του Ομίλου ΑΧΑ και προάγοντας την ευρεία διάδοση νέων τεχνολογιών, όπως της Τεχνητής Νοημοσύνης, του Block Chain και του Internet of Things (IoT).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης