Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Καμμένος ζήτησε 180 ψήφους για το πρωτόκολλο της πΓΔΜ - «Όχι» από όλους εκτός από Χρυσή Αυγή

Ο Καμμένος ζήτησε 180 ψήφους για το πρωτόκολλο της πΓΔΜ - «Όχι» από όλους εκτός από Χρυσή Αυγή
Η ΝΔ άφησε αιχμές κατά του κ. Καμμένου για τη στάση του στην πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει η ΝΔ κατά της κυβέρνησης
Την επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ με 180 ψήφους ζήτησε ο Πάνος Καμμένος κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
«Η συγκεκριμένη συνθήκη  αφορά παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, πιστεύουμε ότι  το 28 παράγραφος 2 απαιτείται στην ολομέλεια η ψήφος των 180 βουλευτών.
Θέτω το θέμα καταρχήν στην επιτροπή θα το θέσουμε εάν είναι διαφορετική η άποψη της επιτροπής και ως ένσταση αντισυνταγματικότητας και αύριο», ανέφερε ο Πάνος Καμμένος.
Ωστόσο, με τον κ. Καμμένος διαφώνησαν άπαντες εκτός από τη Χρυσή Αυγή.
«Άρα όλοι ,εκτός από την Χρυσή Αυγή, ανάμεσα τους και ο πύραυλος Κουμουτσάκος και η ΝΔ αποφεύγουν τους 180 και ανάβει άλλες λαμπάδες», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, επικαλέστηκε την ψηφοφορία για την ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι τότε δεν είχε τεθεί ζήτημα τριών πέμπτων.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, άφησε αιχμές κατά του κ. Καμμένου για τη στάση του στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης.
«Η ευκαιρία να μην ψηφιστούν οι Πρέσπες χάθηκε εξαιτίας της στάσης του κ.Καμμένου  στην  πρόταση δυσπιστίας που είχαμε καταθέσει τον προηγούμενο Ιούνιο.
Θεσμικά μέχρι τώρα η Βουλή ψήφισε όλες τις εντάξεις στο ΝΑΤΟ με το 28 παράγραφος 1.
Έτσι έγινε και με την Αλβανία η οποία συνορεύει με την χώρα μας.
Τότε  ήταν μέλος της πλειοψηφίας ο κ. Καμμένος» υποστήριξε.
Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής, ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπενθύμισε ότι το θέμα των 180 ψήφων είχε τεθεί στην Ολομέλεια κατά την ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών και δεν έγινε αποδεκτό από τα περισσότερα κόμματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης