Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ενισχύθηκε κατά +0,8% η βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Γαλλία: Ενισχύθηκε κατά +0,8% η βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας θα αυξηθεί κατά +0,6%
Σημαντική άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας για τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (8/2) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της χώρας αυξήθηκε κατά +0,8% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +0,6%.
Παράλληλα, η άνοδος αντιστάθμισε σε μεγάλο βαθμό την πτώση της τάξεως του -1,5% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα, και η οποία αποτελεί αναθώρηση σε σχέση με το -1,3% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.
Η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στη συνολική άνοδο του δείκτη, καθώς ενισχύθηκε κατά +1% σε μηνιαία βάση, με τον τομέα των οχημάτων να καταγράφει άνοδο της τάξεως του +2,6%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η συνολική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -1,4%, ενώ η πτώση στην παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου περιορίστηκε στο -1%.
Υπενθυμίζουμε ότι τον προηγούμενο μήνα, η βιομηχανική παραγωγή είχε υποχωρήσει κατά -2,2% σε ετήσια βάση, ενώ η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου είχε καταγράψει ετήσια πτώση της τάξεως του -2,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης