Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκανδαλίδης: Ο Τσίπρας χρησιμοποιεί τα εθνικά θέματα ως μοχλό διαμόρφωσης εσωτερικών πολιτικών συσχετισμών

Σκανδαλίδης: Ο Τσίπρας χρησιμοποιεί τα εθνικά θέματα ως μοχλό διαμόρφωσης εσωτερικών πολιτικών συσχετισμών
Ο Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ έκανε λόγο για άνευ όρων παράδοση της κυβέρνησης στις πιέσεις του συμμαχικού παράγοντα
«Τα Σκόπια κέρδισαν το μείζον, την ένταξη στο ΝΑΤΟ, και έχασαν το έλασσον, έναν γεωγραφικό προσδιορισμό που στην πορεία θα εξαλειφθεί», ανέφερε ο εισηγητής της ΔΗΣΥ, Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια για το Πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
«Ο Ζάεφ και οι Σκοπιανοί πανηγυρίζουν ότι κέρδισαν τον πόλεμο και εφεξής θα αποκαλούνται και με τη βούλα Μακεδόνες, θα μιλούν τη μακεδονική γλώσσα και, κατά τη δική τους ομολογία, θα μπορούν να υπηρετήσουν τις αλυτρωτικές τους φαντασιώσεις», είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης και υπογράμμισε πως «δυστυχώς, η άνευ όρων παράδοση της κυβέρνησης, στις πιέσεις του συμμαχικού παράγοντα, σηματοδότησε την επικίνδυνη υποχώρηση από την εθνική γραμμή, αποτελεί ήττα της χώρας, και στο πολιτισμικό και ιστορικό κεφάλαιο που απώλεσε, και στο πεδίο των διεθνών σχέσεων και των διεθνών συσχετισμών».
Ο Κώστας Σκανδαλίδης σχολίασε εξάλλου πως άλλαξε άρδην η θέση της κυβερνώσας παράταξης σε ό,τι αφορά τη χρησιμότητα του ΝΑΤΟ και αυτό γιατί «δεν είναι μακριά ο καιρός που ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ το θεωρούσε ιμπεριαλιστικό μηχανισμό και ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε, προεκλογικά από τη Θεσσαλονίκη, την κατάργησή του».
Σήμερα, όμως, παρατήρησε ο Κώστας Σκανδαλίδης, «ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει, ως δικαίωση της πολιτικής του, την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ».
«Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί τα εθνικά θέματα ως μοχλό διαμόρφωσης εσωτερικών πολιτικών συσχετισμών.
Κανείς δεν διαφωνεί με την ανάγκη πρωτοβουλιών, σε μια ευνοϊκή για τη χώρα, συγκυρία, όπου θα μπορούσε να αξιοποιήσει τις προκλήσεις.
Όμως, το ταξίδι του Ερντογάν στην Αθήνα και του κ. Τσίπρα στην Τουρκία, μας άφησε μια πικρή γεύση», είπε επίσης ο Κώστας Σκανδαλίδης και πρόσθεσε ότι στην Αθήνα ο Ερντογάν αμφισβήτησε ανοιχτά τη Συνθήκη της Λωζάνης, ενώ στην Άγκυρα έθεσε προκαταβολικά θέματα νησιών, ΑΟΖ, μουφτήδων κ.λπ., την ώρα που ο πρωθυπουργός βρισκόταν στο αεροπλάνο.
«Ο στόχος αποκλιμάκωσης της έντασης είναι ένας θεμιτός στόχος.
Όχι, όμως, με αμυντική στάση της χώρας μας απέναντι στην κλιμάκωση των επεκτατικών σχεδίων της Άγκυρας», είπε ο κ. Σκανδαλίδης και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «άγνοια κινδύνου», αφού «ανέχθηκε τη διγλωσσία στην εξωτερική πολιτική, τη συνύπαρξη Καμμένου-Κοτζιά με διαφορετικές επιλογές, τις αδιανόητες λογικές», «έμεινε απαθής στις αλληλοκατηγορίες που εκθέτουν τη χώρα», «προτίμησε αντί της συνεννόησης και της εθνικής συναίνεσης, τη μονομερή άσκηση της εθνικής στρατηγικής και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο μονοπάτι για το δρόμο, για τον ελληνισμό και την Ελλάδα».
Ο εισηγητής της ΔΗΣΥ, κλείνοντας την ομιλία του, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «κάτι τέτοιες στιγμές ο λαός κατανοεί την αξία της παράταξης που μπορεί να επανενώσει τον ελληνισμό και αποκαταστήσει το τραυματισμένο πατριωτικό συναίσθημα του λαού, που δεν σχετίζεται ούτε με τους ακροδεξιούς λαϊκισμούς ούτε με τη λογική της υποτέλειας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης