Τελευταία Νέα
Πολιτική

Που βρίσκονται τα πραγματικά ποσοστά των κομμάτων; - ΝΔ 34%, ΣΥΡΙΖΑ 26%, Χρυσή Αυγή 9% - H Δεξιά ξεπερνά το 50%

Που βρίσκονται τα πραγματικά ποσοστά των κομμάτων; - ΝΔ 34%, ΣΥΡΙΖΑ 26%, Χρυσή Αυγή 9% - H Δεξιά ξεπερνά το 50%
Στις εκλογές θα καταγραφεί – ξανά μετά από πολλά χρόνια – ενίσχυση των δεξιών κομμάτων στην Ελλάδα με ποσοστά που θα ξεπεράσουν το 50%.
Πολλές οι δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευθεί εσχάτως και τα συμπεράσματα που εξάγονται είναι τα εξής.
Όλες οι δημοσκοπήσεις συμφωνούν ότι πρώτο κόμμα θα είναι η ΝΔ και σχεδόν όλες συμφωνούν ότι τρίτο κόμμα θα είναι η Χρυσή Αυγή.
Οι συμπολιτευόμενες εφημερίδες προς την κυβέρνηση ανακοινώνουν δημοσκοπικά ευρήματα με μικρές διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις 4 μονάδες και σταθερά στην 3η θέση την Χρυσή Αυγή.
Οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες προς την κυβέρνηση δημοσιοποιούν δημοσκοπικά αποτελέσματα τα οποία εμφανίζουν μεγάλες διαφορές έως και 12-14 μονάδες υπέρ της ΝΔ και την Χρυσή Αυγή να δίνει μάχη με άλλα κόμματα για την 3η θέση.
Που βρίσκονται τα πραγματικά ποσοστά των κομμάτων;
Πολύ έμπειρος δημοσκόπος που κατά καιρούς έχει εκφράσει τις εκτιμήσεις του στο bankingnews και στις περισσότερες περιπτώσεις έχει δικαιωθεί στις προβλέψεις του αναφέρει τα εξής.
Τα βασικά συμπεράσματα που εξάγονται και τα οποία χρήζουν πολύ μεγάλης προσοχής είναι τα εξής

1)Η ΝΔ προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις ενώ η παράσταση νίκης είναι χαοτική υπέρ της.
Η πιθανότητα να χάσει η ΝΔ τις εκλογές είναι μηδενικές.
Αυτό λέει η στατιστική των τελευταίων 45 ετών, θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών.  

2)Η ΝΔ φαίνεται ότι βρίσκεται πέριξ του 34% ουσιαστικά βρίσκεται στις παρυφές της αυτοδυναμίας.
Ωστόσο η αυτοδυναμία της ΝΔ εξαρτάται πέραν από το ποσοστό που θα λάβει και από τον αριθμό των κομμάτων που θα εισέρθουν στην Βουλή.

3)Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 26% με 27% έχει δηλαδή μια διαφορά τουλάχιστον 8% που είναι ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι συντριβή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττάται αλλά δεν συντρίβεται πολιτικά.

4)Τρίτο κόμμα, με σαφή τρόπο είναι η Χρυσή Αυγή, έχει βρεθεί σε δημοσκοπήσεις ακόμη και 10,2% αλλά το 9% φαίνεται ότι θα το διασφαλίσει.
Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Χρυσή Αυγή έχει εισροές – αξιόλογες – από τον ΣΥΡΙΖΑ.

5)Πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι τα κόμματα δεξιά της ΝΔ και χωρίς την Χρυσή Αυγή τείνουν να συγκεντρώνουν ποσοστά 7%.
Οπότε μπορεί να ειπωθεί ότι η ΝΔ ως κεντροδεξιά με 34%, την Χρυσή Αυγή ως εθνικιστική ακροδεξιά με 9% και τα δεξιά κόμματα 7% σημαίνει ότι τα ποσοστά της ευρύτερης δεξιάς φθάνουν το 50% ίσως και υψηλότερα.

6)Πρώτη φορά που τα κεντροδεξιά, δεξιά έως και ακροδεξιά κόμματα που συγκεντρώνουν ποσοστά πάνω από το 50%.
Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η στροφή της αριστεράς σε φιλελεύθερες πολιτικές είχαν ως συνέπεια την ενίσχυση της Δεξιάς στην Ελλάδα.
Στις εκλογές θα καταγραφεί – ξανά μετά από πολλά χρόνια – ενίσχυσης των δεξιών κομμάτων στην Ελλάδα με ποσοστά που θα ξεπεράσουν το 50%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης