Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θέμα εβδομάδων η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία

tags :
Θέμα εβδομάδων η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία
Αυτό ανέφερε ο Αμερικάνος στρατηγός Joseph Votel
Θέμα εβδομάδων είναι η έναρξη της αποχώρησης των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία, κίνηση την οποία είχε εξαγγείλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Αμερικάνος στρατηγός Joseph Votel υποστήριξε ότι εβδομάδες απομένουν μέχρι να αρχίσει η σταδιακή απομάκρυνση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία.
Ο στρατηγός Votel τόνισε ότι το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησης θα το καθορίσουν οι εξελίξεις επί του πεδίου, και ιδιαίτερα από την τελική επίθεση των συριακών δυνάμεων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους στον τελευταίο θύλακα του στα σύνορα με το Ιράκ.
Πάντως ο αμερικανικός στρατός έχει ήδη αρχίσει να αποσύρει εξοπλισμό από τη Συρία.
Ερωτηθείς εάν η αποχώρηση των περίπου 2.000 αμερικανών στρατιωτικών θα αρχίσει σε ημέρες ή σε εβδομάδες, ο επικεφαλής της USCENTCOM απάντησε «πιθανόν εβδομάδες. Αλλά (...) τα πάντα θα τα ορίσει η κατάσταση επί του πεδίου».
«Ως προς την αποχώρηση (...) νομίζω είμαστε στον σωστό δρόμο προς τα εκεί που θέλουμε να φθάσουμε.
Η μεταφορά ανθρώπων είναι ευκολότερη από τη μεταφορά εξοπλισμού, επομένως αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να απομακρύνουμε το υλικό, τον εξοπλισμό, που δεν μας χρειάζεται» τόνισε ο Votel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης